In stil scandinav

Stilul ScandinavStilul scandinav, cunoscut noua mai cu seama prin intermediul mobilei in forme pure, fabricata in principal din lemn, promavata si distribuita de IKEA, ofera simplitate intr-o imbinare fericita a materialelor moderne cu cele traditionale.

 

Elementele esentiale, specifice stilului scandinav, sunt culorile deschise, lumina si lemnul. Iernile lungi si mohorate, cu inserari rapide si lipsa luminii naturale au produs reabordarea completa a amenajarilor interioare, mizandu-se pe culori luminoase si pe efectele produse de corpurile de iluminat. Pe de alta parte, lemnul, atat de abundent in tarile nordice, a determinat designerii scandinavi sa-si impuna propria maniera de expresie, creand obiecte de mobilier originale, cu forme organice, realizate din lemn deschis la culoare, asociat cu metal cromat sau piele.  

 

Asadar, daca doriti sa oferiti livingului dvs. un aer diafan si elegant, decorati-l in stil scandinav. Vopsiti peretii in culori luminoase, de preferat in alb stralucitor. Pentru mobila: comoda TV, dulapuri, biblioteca - alegeti un design simplu si pastrati culoarea naturala a lemnului. Daca locuinta cuprinde open space puteti delimita anumite zone, la nivel vizual, cu ajutorul finisajelor. De ex. imbracati pardoseala din zona de dining in dusumea, iar pentru cea din bucatarie folositi gresie portelanata. Daca aceasta varianta nu va satisface gusturile, puteti opta pentru amplasarea unui panou vitrat care sa desparta bucataria de dining, lasand lumina naturala sa treaca dintr-o zona in alta si oferind amploare spatiului.

 

Asa cum am spus, interiorul trebuie sa fie bine iluminat. Pe langa efectul de lumina pe care culoarea deschisa a peretilor si a mobilei le produce, puteti obtine efecte speciale cu ajutorul corpurilor de iluminat cu abajururi bogat ornamentate sau din materiale speciale - lustra cu structura metalica si abajur din sticla de Murano. Pentru un impact vizual deosebit plasati-le cat mai la vedere si alaturati-le ingenios. Vezi mai multe despre stilul de viata scandinav.

InCasa.ro