Accesorii in decoratiunile din 2008

In 2008 specialistii va sfatuiesc sa va indreptati atentia catre materiale naturale in decorarea interioarelor. De exemplu pentru cei care locuiesc in Florida, pot folosi frunze si tulpini de palmier pentru decorarea exterioara si interioara a caselor. Puteti folosi materiale specifice zonei in care locuiti, incepand de la cactusi si terminand cu conuri de brad. Evident materialele naturale sunt foarte scumpe asa ca puteti apela si la copii artificiale care sa imite aproape perfect naturalul. Puteti folosi lambriuri de pal melaminat si vor avea acelasi efect ca si cele naturale, atata timp cat optati pentru o culoare adecvata. Daca nu gasiti scoici sau corali naturali merg foarte bine si cei din plactic, bine facuti. Asa veti fi si ecologisti.

           
Un artificiu de efect este construirea unui semineu fals deasupra caruia sa va puneti televizorul plat. Nu uitati sa contrabalansati tehnologia, electronicele cu operele de arta.

           
Si bucataria merita o atentie speciala in acest an pentru ca ea nu trebuie sa fie doar un loc exclusiv practic. Aduceti arta in bucatarie, aduceti culoare si textura. Niste printuri interesante vor acoperi cu succes un perete liber transformandu-l in punct focal.

           
Continuitatea culorii este importanta, nu se mai poarta peretii colorati diferiti. Va sfatuim sa va vopsiti tavanul in aceeasi nuanta ca si restul peretilor. In materie de culoare nu se mai poarta peretii albi. Puteti alege culori mai indraznete pentru fiecare camera in  parte in functie de preferinte. Albastrul pal, galbenul mustar sau olivul sunt alternative interesante. Pentru continuitate alegeti nuante de aceeasi intensitate in interioarul dar si in exteriorul camerei.

Arta, tablourile si fotografiile sunt mai bine puse in evidenta daca vor fi grupate pe un perete, avand rame interesante. Folositi rame de o singura culoare, indreptati-va catre auriu, argintiu, negru sau de ce nu, lemn maro. Expertii recomanda folosirea fotografiilor alb negru grupate separat de cele colorate.

   

Nu uitati ca tematica este foarte importanta mai ales in decoratiunile interioare. Hotarati-va asupra unei teme, exotice, rustice, marina sau ce va mai place. Schimbati macar o data pe an aranjamentul mobilei si adaugati accente noi. Asa veti avea impresia unui nou dcor.

Cuverturile si husele sunt cele care schimba in mod evident si rapid tonul cromatic al unei camere, asa ca va sfatuim sa aveti mai multe cuverturi si huse, in culori vii, indraznete si un set neutru. Camera se va transforma in functie de starea dumneavoastra de spirit.

Ganditi totul in perspectiva si folositi spatiul la maxim, decorati o camera pentru mai multe scopuri. Folositi mobila usor de mutat pentru a tranforma o camera in spatiu de joaca sau de petrecere fara prea mult deranj. Camerele multifunctionale sunt la moda.

     

             
Mariti-va spatiul de lucru sau de odihna prin construirea unei loggia, terase. Daca spatiul va fi acoperit va puteti bucura de el tot timpul anului, indiferent de vreme, atata timp cat poate fi utilat cu aparatura de incalzire sau ventilare.

           
Nu doar centrul mesei trebuie decorat cu flori sau obiecte de arta. Puteti folosi orice care atrage asupra respectivului loc sau piesa de mobilier. Va plac florile, picturile, cartile, statuile? Foarte bine, etalati-le cu incredere chiar pe masuta de cafea sau comoda.

www.incasa.ro

Altheate

08 ian 2008