Detaliile fac diferenta

FloriUneori cel mai frumos decor poate fi realizat cu ajutorul catorva obiecte aparent insignifiante. Design-ul interior nu echivaleaza intotdeuna cu folosirea obiectelor de mobilier impunatoare sau a lucrurilor scumpe. Iata in continuare cateva modalitati de utilizare a unor elemente de detaliu, care pot crea un decor atragator pentru orice incapere.

 

Florile

O modalitate simpla si la indemana de a schimba aspectul locuintei intr-un timp foarte scurt, cu o investitie minima este folosirea aranjamentelor florale. In functie de natura incaperii pe care urmeaza sa o decorezi poti opta pentru diferite sortimente, aranjamente sau combinatii de plate si flori: pentru bucatarie, de exemplu, sunt potrivite plantele in ghivece, in timp ce in camera de zi poti folosi o serie de vaze de cristal in care sa asezi flori proaspete, inconjurate de ferigi. Adauga cateva lumanari pe suport textil si vei obtine un decor atragator.

 

Colectiile de obiecte

Designul interior inseamna, de cele mai multe ori, imprimarea personalitatii asupra locuintei. Astfel, daca te numeri printre colectionarii infocati de obiecte (de arta sau nu), nu ezita sa le expui, fara a sufoca, insa, incaperea. Colectiile reprezinta elemente iesite din comun, care dau o nota personala locuintei tale si atrag privirile oaspetilor.

 

Poti opta pentru urmatoarele variante:

- o masuta cu o colectie de obiecte interesante, reprezentative pentru personalitatea ta;

- o serie de obiecte suspendate pe perete, precum fotografii de familie, o colectie de palarii, instrumente muzicale etc.;

- un ansamblu de depozitare deschis, in care sa aranjezi intr-un mod asimetric, obiecte reprezentative, carti si flori.

 

Feroneria

Inlocuirea grilajelor ornamentale, a balustradelor, a feroneriei, in general, poate schimba radical infatisarea locuintei tale.

 

Culori in doze mici

Foloseste culori indraznete in cantitati mici pentru a decora camera si pentru a adauga un plus de vitalitate schemei plictisitoare. Culorile folosite in doze mici creaza un spatiu confortabil si nu diminueaza importanta celorlalte detalii ale incaperii. Acolo unde folosesti culori in nuante tari adauga mici tablouri, lumanari sau obiecte de arta pentru a accentua culorile respective si pentru a obtine efectul de curgere.

 

www.incasa.ro

28.05.2008