Tehnici de aranjare a accesoriilor

spatiu de expunere   

Spatiu de expunere

Mesele mari ofera destul spatiu pentru "comorile" dvs. O masa de metal veche, dar bine intretinuta, si cu un scaun asemanator, cu tot cu petele de rugina care le dau o patina... ar arata perfect in casa, cu un aranjament de fructe, legume si/sau flori salbatice, asezate in piese de ceramica din colectia dvs. Vasele de inaltimi diferite dau aranjamentului o cursivitate placuta.

concentrare pe forma  

Concentrare pe forma

Eliminarea culorii face ca ochiul sa se concentreze asupra formei si texturii unui obiect, in acest caz, asupra acestei mese de gradina cu picioare rotunjite si a lampii. Un aranjament de flori uscate umple spatiul de sub abajur in timp ce accesoriile mai mici atrag privirea spre masa - o tehnica utila pentru orice aranjament care se pune pe masa.

straturi  

Straturi

Desenul inramat, scrisoarea si vaza cu flori artificiale, luate individual, ar crea o imagine solitara, dar puse la un loc fac un aranjament deosebit. Asezarea mai in fata sau mai in spate a obiectelor, mai ales daca au si inaltimi diferite, este o tehnica foarte buna de a aranja diferite accesorii pentru ca se creaza impresia de dimensiuni si adancime.

creati vignete  

Creati vignete

O parte dintr-o usa de lemn culisanta poate da aerul unei camere in miniatura. Folositi aceasta tehnica pentru a da impresia de intimitate si farmec, atat in aranjarea mobilierului cat si a accesoriilor. Scoateti in evidenta piesele mai importante, izolandu-le. In acest caz, clopotul de sticla acopera un cuib de pasare artificial.

punctul central  

Punctul central

Fiecare colectie trebuie sa aiba o caracteristica speciala, un punct central. Aceste piese mai putin obisnuite - statueta chinezeasca, sticluta veche de parfum, tabloul si farfuria cu pietricele - formeaza un colt romantic si de inspiratie istorica. Ideea de baza este ca toate obiectele sa aiba aspect de vechi, sa fie deschise la culoare, simbolice, ornamentale, naturale si sculpturale.

dimensiuni diferite  

Dimensiuni diferite

E bine, cand aranjati piesele din colectia dvs., sa folositi obiecte de inaltimi diferite, pentru a crea un ansamblu dinamic si plin de farmec, care sa forteze ochiul sa se plimbe de colo-colo. Un simplu raft poate deveni un puct de interes daca asezati pe el vase de ceramica - legatura dintre ceainic si cescuta mica este atat de culoare cat si de functionalitate.

creati un tablou  

Creati un tablou

O oglinda veche a revenit la viata cu ajutorul unui strat de vopsea alba. Ea scoate in evidenta consola si obiectele asezate pe ea. Statueta si vaza sunt suveniruri dintr-o calatorie in Mexic.

toate la un loc  

Toate la un loc

Punctul de pornire pentru aceasta nisa arcuita a fost cadrul unei fereastre vechi. In spatele acestuia s-a constuit un dulap pe rafturila caruia sa isi gaseasca adapost obiectele mici care altfel se pierdeau.