Alegerea saltelei potrivite

salteleTinand seama de faptul ca petrecem o treime din timp in pat, dormind sau stand pur si simplu intinsi, alegerea saltelei este esentiala, influentand modul in care ne simtim sau felul in care ne odihnim nu numai in timpul noptii, dar si pe tot parcursul zilei. O saltea de calitate poate are efect terapeutic asupra organismului uman, eliminand durerile de spate. Asadar, atunci cand doriti sa achizitionati un astfel de obiect, este recomandat sa tineti cont de cateva aspecte.

 

Este cunoscut faptul ca o saltea se achizitioneaza pe termen lung si de aceea aceasta trebuie sa ramana confortabila in timp, fara sa se deformeze. Cea mai importanta functie a saltelei este de a reduce presiunea exercitata asupra corpului de catre suprafata de dormit si de a mentine coloana in pozitia ei naturala pe durata somnului. Criteriile de baza ce determina calitatea saltelei sunt elasticitatea, reglarea temperaturii, controlul umiditatii si fermitatea, care sunt determinate de structura, forma si dimensiunea acesteia.

 

Asadar, o saltea de calitate trebuie sa fie elastica, astfel incat sa se poata adapta formei corpului; trebuie sa aiba o dimensiune potrivita, pentru ca muschii sa fie relaxati in timpul somnului si trebuie realizata dintr-un material antialergic si antitranspirant, care sa asigure confortul termic. Dimensiunea saltelei trebuie sa corespunda cu dimensiunea patului, pentru a va ingadui sa va miscati nestingheriti in timpul somnului.

 

Atunci cand cumparati o saltea este bine sa va orientati in functie de companiile cunoscute de pe piata, fiind foarte putin probabil ca o firma care produce saltele de putin timp sa va poata oferi garantia calitatii - Dormeo, Laxol, Materflex, Relaxa sunt cateva firme de profil care au piata de desfacere in Romania si care va ofera o varietate de modele revolutionare, menite sa ofere odihnei calitatea optima.

 

Firmele de productie folosesc materiale capabile sa satisfaca cele mai pretentioase gusturi - semilatexul, de exemplu, este un material special pentru saltele, obtinut din lapte de cauciuc natural (latex) in combinatie cu antialergeni, antiacarieni, antiperspiranti, fiind nedeformabil - sisteme tridimensionale care asigura o aerisire permanenta a interiorului saltelei sau materiale vaco-elastice (Laxol).

 

Specialistii recomanda saltele ortopedice din latex sau spuma, care, spun ei, va scapa de durerile de spate, conferind coloanei vertebrale stabilitate in timpul somnului.

 

www.incasa.ro