Camera oaspetilor: mobilier si amenajare

camera de oaspetiAproape toate persoanele care isi construiesc o casa au in vedere amenajarea unui spatiu special amenajat si destinat oaspetilor. In cele mai multe cazuri aceasta camera este foarte primitoare pentru cunoastiinte, prieteni, rude, etc. De cele mai multe ori spatiul este relativ mic, contine un pat dublu, un dulap sau eventual o comoda si niste rafturi. Acestea din urma pot fi suspendate, astfel se poate economisi mai mult spatiu. Desigur spatiul este infrumusetat cu ajutorul decoratiunilor si al accesoriilor.

Camera nu trebuie sa fie doar frumoasa ci si functionala, iar oaspetii care innopteaza aici trebuie sa se simta bine si confortabil. Ideal este sa optati pentru un mobilier practic. Spre exemplu este bine sa achitionati un pat dublu si nu unul pentru o singura persoana, deoarece exista posibilitatea ca peste noapte sa ramana un cuplu, iar atunci este nevoie de spatiu. Mobilierul trebuie sa fie unul care se ingrijeste si se curata foarte usor, deoarece atunci cand suntem luati prin surprindere este bine ca lucrurile sa se desfasoare foarte foarte repede. Intr-o camera pentru oaspeti corespunzator mobilata trebuie sa existe si un dulap sau o comoda. Desigur, oaspetii nu au multa imbracaminte, deoarece de regula acestia nu raman mai mult de cateva zile. Cu toate acestea este bine sa le oferim un spatiu de depozitare, ca sa se simta bine pe tot parcursul sederii.

Foarte importanta este aplicarea unei oglinzi, deoarece acesta este un obiect necesar atat doamnelor cat si domnilor. Trebuie avut in vedere ca aceasta camera sa nu fie extrem de mica, deoarece in aceste conditii oaspetii se pot simti constransi in acest spatiu.

Din amenajarea de baza face parte cel putin si o noptiera asezata langa patul dublu. O nota de confort se realizeaza si prin alegerea unor perdele si a unor draperii potrivite. Detaliile reprezinta cireasa de pe tort din cadrul amenajarii. Iarna trebuie sa mentinem o temperatura calda si constanta in camera, iar vara, in zilele caniculare, o temperatura racoroasa, obtinuta cu ajutorul unui ventilator sau a aerului conditionat. Nu trebuie uitata cel putin o veioza asezata pe una din noptiere!

Cu toate ca asternuturile albe au o nota de noblete si eleganta se pot "confunda" uneori cu imaginea rece a unui spital. De aceea folositi intotdeauna materiale placute la atingere in culori calde si vesele. Foarte frumos ar fi sa asezam intr-un colt sau langa un perete si o masuta langa care sa fie un fotoliu confortabil. Daca doriti sa asezati si flori pe pervaz nu uitati sa le asortati cu celalalte culori din incapere.

Sursa foto

InCasa.ro