Amenajarea camerei copiilor - Jucariile din lemn

jucarii din lemnAmenajarea camerei celor mici nu este un locru tocmai simplu. Se vrea de fiecare data sa se mearga pe pereferintele si dorintele acestora, dar si a crea ceva sigur si durabil. Deciziile grele se iau in privinta culorilor in combinatie cu raporturile de lumina si nu in ultimul rand in privinta mobilier potrivit pentru copii.

Ar trebui sa se inceapa cu alegerea culorii optime. Aceasta nu trebuie sa cuprinda toti peretii, puteti alege doua nuante, astfel incaperea ar avea mai mult farmec. Nu optati pentru culoarea dvs. preferata, tineti cont de ce le place copiilor. Cu atat mai important este sa va ganditi la jocul de culori si de nuante. Culorile au o influenta directa asupra starii de spirit si asupra sentimentului de siguranta al copilului. De aceea este indicat sa nu folositi culori tipatoare in camera celor mici, dar si intregul concept al casei. Cele mai potrivite sunt nuantele pastelate, iar daca doriti sa combinati mai multe culori, acestea ar fi bine sa fie culori complementare. Acestea isi scot in evidenta reciproc puterea de stralucire si de luminare a spatiului. Foarte important este sa evitam folosirea multor nuante in camera copiilor.

Odata ce ati clarificat problema culorilor trebuie sa va ganditi la proiectarea luminilor.  In ceea ce priveste amenajarea camerei copiilor, dar si a intregii amenajari a casei este foarte important ca lumina sa fie aleasa in fiecare incapere in functie de varsta si de necesitate. Foarte practic in camera copiilor este iluminatul reglabil. Acesta poate transmite o stare de bine, de liniste. Pe langa cele principale, foarte importante sunt si corpurile secundare de iluminat. Astfel, o veioza pe noptiera sau una specaiala pentru birou fiind esentiale.

Tematica pieselor de mobilier este de asemenea foarte complexa. Un compil nu are nevoie de un mobilier sensibil, delicat, ci de unul robust si stabil. Ca acestea sa fie cu stil si moderne au grija parintii. Acestia trebuie sa aiba in vedera ca mobila sa nu aiba colturi ascutite, deoarece in mod contrar sanatatea si siguranta celor mici va fi serios pusa in pericol.

Jucariile - accesoriile esentiale din camera copiilor

Nu v-ati pus deseori intrebarea ce cadouri sa alegeti pentru cei mici? Desigur acestia se bucura cel mai mult cand in pachetelele frumos ornate si colorate gasesc o jucarie, poate ca un puzzle, o papusa sau iarna chiar si o sanie.

Jucariile se gasesc in variate feluri si in diverse materiale. O alternativa pentru inlocuirea celor comune din plastic sunt jucariile din lemn.  Acestea sunt desigur mai stabile, calitatea este mult mai mare si nu contin tot felul de chimicale. Insa ce fel de jucarii din lemn se gasesc? Raspunsul este simplu: orice fel, de la cetati, cavaleri, soldatei, casuta pentru papusi, masinute, carucioare, balansoare in forma de caluti, diferite animale salbatice sau domestice, dar si instrumente muzicale.

Pe langa toate acestea, copilasii invata sa isi tina singuri echilibrul si sa faca primii pasi in mergatoare, care de acum se gasesc si din lemn. Cu alte cuvinte jucariile si obiectele din lemn sunt cu adevarat speciale, originale si reprezinta cadouri ideale pentru micuti.

Sursa foto

InCasa.ro