Cum sa pastram ordinea in camera copiilor

Cand va apucati sa pregatiti camera pentru noul nascut, gasirea unui astfel de spatiu este la fel de importanta ca stabilirea culorii potrivite pentru pereti sau pentru lenjeria de pat. Desi poate fi greu de crezut, e incredibil cat de mult spatiu pot ocupa hainele, jucariile, scutecele si toate celelalte obiecte de care are nevoie. - multe din lucrurile copilului se pot depozita la vedere, pe rafturi, in cuier sau chiar pe masa si birou. Pentru ca totul sa arate totusi curat si ordonat, tineti cartile aranjate, piesele de joc in cutiile lor, iar jucariile in cuier sau pe langa perete. Obiectele de dimensiuni mai mici pot si tinute in cosuri sau cutii de plastic, pe rafturi.
- pentru lucrurile care nu pot fi lasate la vedere, folositi rafturile din dulapuri. Unele lucruri pot fi aranjate in cutii si asezate sub pat. Unele lucruri si hainute pot fi puse dupa usa, ca sa fie la indemana, dar totusi nu la vedere.

Dulapul este poate cea mai folositoare piesa de mobilier pentru camera unui copil, pentru ca este folosit zilnic si in el incap hainele, cartile, rechizitele pentru gradinita sau scoala, sau jucariile. Lucrurile folosite mai rar e bine sa le asezati inspre spatele dulapului, si in fata pe cele de care copilul are nevoie mai des. Daca dulapul pe care il aveati a devenit prea neincapator pentru nevoile celuimic, atunci cumparati altul mai mare sau recurgeti la alte metode: o cutie mare de cartom stratificat poate fi locul perfect pentru depozitarea jucariilor; leaganul pe care il ocupa copilul cand era mic poate fi folosit acum pentru papusi; un sifonier ofera spatiu suficient pentru lucruri, rafturi si sertare pentru obiectele mai mici.