Amenajarea garajului

garaj

Fie ca reorganizati, reparati sau refaceti cu totul garajul de langa casa dvs, este timpul sa va ganditi ce veti realiza in final. Cum arata garajul perfect in viziunea dvs? Pentru unii, este destul numai sa incapa masina. Pentru altii, garajul trebuie sa fie destul de incapator incat sa fie spatiu si pentru un atelier de lucru.

Oricum, fie ca reconstruiti garajul, fie ca il reorganizati, aveti o zona bine delimitata de lucru si, la fel, si un buget bine stabilit.

garaj (a)

garaj (b)

Din fericire, chiar si un garaj mic, daca este folosit cum trebuie, ofera un spatiu destul de incapator. Fie ca il folositi numai pentru masina, pentru masina si ca atelier de lucru sau daca ii dati alta folosinta, transformandu-l in spatiu de locuit, primul pas e sa evaluati atent nevoile dvs. In cazul ca transformati garajul intr-un spatiu de locuit, aveti grija ca acesta sa respecte normele de siguranta.

garaj (c)

Decizia de a face lucrarile de reamenajare si constructie singuri sau de a angaja persoane specializate depinde de cat de priceput sunteti, de cat timp liber aveti si de complexitatea proiectului. Reorganizarea garajului o poate face oricune - cumparati rafturi, dulapuri, stifturi si carlige si intr-un weekend va puteti transforma garajul cu totul. Pentru un proiect mai complex, insa, puteti avea nevoie de ajutorul unui instalator sau electrician. De asemenea, daca intentionati sa transformati garajul intr-o zona de locuit, aveti grija sa rezultatul final sa nu scada valoarea casei.

Daca angajati o firma de constructii, alegeti una care v-a fost recomandata de cineva sau de care stiti ca lucreaza bine. Costurile lucrarii si perioada de desfasurare pot varia destul de mult de la un proiect la altul. De obicei, daca nu sunt implicate schimbari de structura, construirea, finisarea si transformarea in spatiu de locuit a unui garaj nu poate dura mai putin de doua saptamani.

Indiferent de scopul pe care vi l-ati propus, planuirea cu grija a fiecarui pas din proiect, ducerea lui la bun sfarsit - transformarea garajului intr-un spatiu functional va fi un lucru pe care nu il veti regreta.