Curatenia inainte de Craciun

curatenieSaptamanile dinaintea Craciunului pe langa faptul ca reprezinta un prilej de bucurie si de pregatire spirituala, inseamna si cumparaturi, gatit, decorat, insa inainte de toate si curatenie. Fiecare dintre noi ne pregatim casa pentru marea sarbatoare si vrem ca totu sa fie pus la punct, sa fie ordine si sa straluceasca, astfel incat podoabele, beculetele si lumina lumanarilor sa fie frumos reflecata de lucrurile din imprejur.

In perioada Craciunului totul are o licarire aparte, totul este plin de stralucire, de ce sa nu fie astfel si in locuintele noastre?  Aceste lumini sunt reflectate in special de sticla, de aceea trebuie sa ne facem timp si pentru curatenia dinaintea sarbatorilor, iar in zilele cu temperaturi mai ridicate sa ne ocupam de ferestre.

Iata cateva idei practice pentru ca geamurile sa fie sterse usor si repede:

* Atentie la materialul ramelor! Lemnul se sterge cu o laveta umeda, iar apoi cu una uscata.

* Ramele din metal sau din alte materiale pot fi sterse si cu mai multa apa.

* Alegeti un detergent potrivit pentru ferestre:

- detergentii cu diferiti acizi ataca garniturile de etansare, iar acestea devin mai sensibile si se pot deteriora in timp.

- otetul sau spirtul reprezinta doua modalitati potrivite pentru curatarea geamului.

- atentie: pervazele din marmura si din lemn trebuie protejate de otet si/sau spirt! Acestea dar si detergentiicu acizi lasa pete care nu mai pot fi indepartate.

- indepartati in primul rand cu ajutorul aspiratorului praful, insectele si panzele de paianjenidintre geamuri.

- curatati in primul rand ramele si pervazele ferestrelor cu ajutorul unei laveta incepand cu exteriorul.

Sursa foto

Incasa.ro