Amenajarea locuintei cu nuante naturale

culori 2012Pamant, natura, lemn, siguranta, refugiu, liniste, caldura - acestea ar fi cuvintele care ne vin in minte cand ne gandim la culoarea maro sau la nuantele de bej. Aceste asocieri pozitive reprezinta si motivul pentru care sunt atat de indragite si de des intalnite tonurile naturale, recunoscute de asemenea si pentru faptul ca transmit caldura si o stare de bine.

Culoarea maro dispune de o larga paleta de nuante incepand de la verde, galben si pana la tonurile de maro rosiatic si cele foarte inchise, spre negru.  Maroul are un efect cald si placut cu atat mai mult cand este in combinatie cu materiale naturale precum lemnul si  piatra. De pilda, in locuinta arata foarte bine o podea in nuante de maro-ruginiu, o “imbracaminte” a peretilor din lambriuri in tonuri deschise sau accesorii decorative si practice in acelasi timp din ratan si portelan.

Mobilierul si accesoriile

Daca dorim sa obtinem efecte si diferite stari de spirit, atunci avem posibilitatea de a combina culoarea maro si cu alte culori aproape fara sa impunem limite creativitatii. Iata cateva exemple care se potrivesc foarte bine si care vor transforma locuinta intr-una extreme de primitoare si de relaxanta.

Maro si albastru

Maroul deschis in combinatie cu un ton delicat de albastru are un effect foarte primitor. Avem senzatia ca suntem invitati in acea incapere si cu certitudine ne vom simti foarte bine.

Maro si verde

Tonurile calde de maro - teracota in contrast cu verdele crud vor aduce un plus de rafinament in orice locuinta.

Maro si gri

Tonul deschis de maro al lemnului de fag se afla in totala armonie in combinatie cu nuantele reci ale griului, iar impreuna au grija ca ambianta sa fie caracterizata prin claritate.

Maro, crem sau alb

Cine iubeste nuantele foarte inchise de mar oar trebui sa le combine cu cele mai deschise, iar astfel totul va avea un aspect prietenos. Foarte bine se potrivesc nuantele calde de crem si cele ale albului stralucitor si imaculat.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro