Ce culori ti se potrivesc

culori dormitorCe culori ti se potrivesc: "make-up" pentru locuinta

Albastru? Verde? Sau totusi rosu? Culorile redau incaperilor un stil propriu. Acestea creeaza atmosfera, au efect asupra starilor noastre de spirit si ne stimuleaza creativitatea. Asadar, la alegerea unei nuante noi de vopsea, nu respectati doar ultimele tendinte in aceasta materie, ci si stilul si simturile dvs.

Ce rol are incaperea? Nuanta trebuie sa fie stimulatoare sau sa aiba un efect relaxant? Portocaliu, rosu si culorile de pamant sunt calde. Acestea invoca imagini ale rasaritului de soare sau ale focului si trezesc un sentimentul de siguranta.

Albastru, verde si violet sunt mai degraba culori reci, racoroase, au un efect calmant si ne stimuleaza creativitatea si imaginatia. Un criteriu important este si constructia si forma celor patru pereti: Locuinta este intunecoasa sau luminoasa? Razele soarelui intra direct in incapere luminand culoarea? Atunci optati pentru culori mai inchise. In cazul in care locuinta este rece, alegeti culorile calde, placute. Acestea transmit senzatia unei temperaturi mai ridicate.

Inainte de renovare alegeti cu atentie nuanta, iar ca sa nu aveti surprize neplacute, analizati-o atat la lumina zilei cat si la cea artificiala.

Important: Culoarea aleasa este in concordanta cu mobila, covorul, perdeaua si draperiile?

Stiati ca nuantele pot mari din punct de vedere optic o incapere? Spatiile inguste si inalte castiga in adancime, iar cele stramte dau senzatia ca sunt mai incapatoare. "Trucul culorilor" functioneaza foarte simplu: o nuanta deschisa da sentimentul unei deschideri mai mari. Dungile verticale dau senzatia unei incaperi mai inalte. Nuantele inchise ale peretilor micsoreaza o incapere. In cazul in care zugraviti astfel tavanul, incaperea pare mai joasa. Este valabil mai ales pentru incaperile inalte ale caselor vechi. In cazul in care reamenajati o camera ingusta, puteti inlatura optic acest spatiu prin zugravirea peretilor ingusti cu o nuanta inchisa fata de peretii mai lungi. Aceasta metoda poate fi aplicata in cazul holurilor.

Indiferent pentru ce nuante va decideti trebuie sa tineti cont de urmatorul lucru: utilizati numai culori si ustensile de calitate, deoarece numai acestea va pot garanta o munca usoara, siguranta si un aspect desavarsit al incaperilor.

InCasa.ro