Amenajarea piscinei in gradina

piscina din gradinaCine isi doreste sa amenajeze in propria gradina o piscina trebuie sa se gandeasca la cateva aspecte foarte importante. Acestea au in mare parte legatura cu locul in care piscina va fi asezata. Atunci cand va hotarati sa achizitionati un astfel de bazin trebuie sa va ganditi la ce va servi acesta. De exemplu pentru copii reprezinta un mod foarte placut de a se juca si in acelasi timp de a se racori in zilele calduroase de vara. In acest scop indicat este sa cumparati un bazin gonflabil.

In orice caz, inainte de achizitionarea oricarui tip de piscina este important sa va decideti asupra locului unde aceasta va fi amenajata. Se intelege de la sine faptul ca trebuie sa apelati la ajutorul unui specialist atunci cand o cumparati si cu atat mai mult cand o montati. Trebuie sa va faceti o lista cu toate materialele de care aveti nevoie, incepand de la lucrurile obligatorii pana la cela mai mici detalii.

Marimea si adancimea piscinei depinde de numarul de persoane existent in casa si de experienta fiecarieia in ceea ce priveste inotul. Costurile se ridica in functie de capacitatea bazinului.

In cele ce urmeaza InCasa.ro va prezinta cateva avanteje si dezavantaje ale amenajarii unei piscine sau ale unui bazin in gradina:

Avantaje:

- Bazinul gonflabil este foarte potrivit pentru copii. Acestia se pot juca, balaci si racori in zilele toride de vara sub supravegherea parintilor. In plus acesta este mult mai sigur decat o piscina, deoarece pe marginea acesteia exista pericolul de alunecare, de accidentare, iar daca apa este adanca se pot intampla lucruri mult mai grave.

- Un alt avantaj al piscinelor amenajate in propria gradina este acela de a conferi un aspect minunat. Ce poate fi mai placut decat sa ne relaxam pe un sezlong la umbra copacilor, sa admiram frumusetea florilor si sa privim lipezimea apei, care ne duce cu gandul la tarmurile tropicale ale lumii.

- Piscina poate reprezenta pur si simplu o modalitate de a ne revigora in timpul verii si de a face miscare in fiecare zi

Dezavantaje:

- Achizitionarea unei piscine si tot ce presupune montarea si ingrijirea ei poate fi destul de costisitor.

- Pot exista si costuri mari suplimentare in cazul unor defectiuni ulterioare

Oricine are o gradina mare si isi permite sa suporte costurile aferente achizitionarii unei piscine va avea parte de o adevarata "podoaba" si va putea savura zilele libere de vara in compania persoanelor dragi ori de cate ori isi va dori.

Sursa foto

InCasa.ro