Amenajarea verandei

Daca oamenii isi schimba garderoba in functie de anotimp, de ce nu am face acelasi lucru si pentru interiorul casei sau apartamentului in care locuim? Desi este mult mai usor sa schimbi haina de blana pentru una usoara, de in, decat sa schimbi un tip de mobilier cu altul, exista o gramada de moduri prin care puteti aduce un suflu nou in aspectul locuintei, fara sa fie nevoie sa cheltuiti o sacosa de bani.

Cheia succesului este jonglarea cu diferite culori si tonuri, mai ales in camerele care au deja o cromatica bogata de culori puternice, stralucitoare; desigur, acestea creaza impresia de spatiu mai calduros pe timpul iernii, dar odata cu venirea primaverii dau un aspect sombru. Desi zugravirea peretilor in fiecare primavara poate sa nu fie o idee viabila, aducerea culorilor luminoase in interior prin intermediul materialelor textile este un exemplu usor de realizat si pe care si-l poate permite oricine.     terasa cu mobilier de rachita si ferestre mari cu aparatori de soare

Huse noi
Husele si coverturile sunt cel mai simplu mod de a schimba scaunele tapitate si canapelele si de a le face sa fie in ton cu anotimpul - acoperiti piesele de mobilier existente cu huse in nuante pastel sau culori aprinse; daca ultima varianta este prea ''indrazneata'' pentru dvs., atunci folositi culorile vii la accentele decorative mai mici, cum sunt pernele.
Infrumusetarea ferestrelor este, de asemenea, un mod de a aduce atmosfera verii in casa - inlocuiti draperiile obisnuite cu unele confectionate din materiale vaporoase, care sa lase sa treaca lumina in loc sa o blocheze.
In final, aduceti in casa elemente reale din natura. Ghivece cu plante decorative prin frunze sau cu flori parfumate, vase decorative umplute cu petale de trandafiri sau fructe.

Schimbari majore
In aceasta terasa acoperita a fost adusa primavara prin numai cativa pasi. In ciuda faptului ca trei din pereti sunt in intregime cu ferestre care dau inspre gradina ingrijita, la inceput, terasa era lipsita de farmec.

Tapiteria era acoperita cu un material inchis la culoare, podeaua cu dale de gresie nu era acoperita cu nimic, iar ferestrele erau acoperite cu niste simple transperante de bambus.

perna decorativa

taburet amenajat ca masa

Transformarea a inceput cu pernele, pe care s-au aplicat niste materiale cu texturi interesante, in modele inspirate din natura. S-a continuat cu fotoliul dublu din ratan, ale carui perne au fost imbracate intr-un material textil deschis la culoare. Canapeaua a primit si ea o fata noua, prin schimbarea tapiteriei anoste cu una plina de motive florale. Celelalte perne decorative au fost realizate din combinarea de materiale inflorate cu cele dungate.

terasa cu mobilier de rachita si ferestre mariUn scaun balansoar a fost scos de pe terasa pentru a se face loc unor piese de mobilier din rachita care, desi sunt destinate spatiilor exterioare, sunt destul de potrivite si pentru interior. Taburetul transformat in masa, cu tapiteria sa din piele de antilopa, contrasteaza cu celelalte materiale textile.

Alte detalii decorative
Pentru a inlocui jaluzelele din bambus s-a folosit un material cu dungi, tait in zig-zag la marginea de jos.
Covorul de sisal contribuie prin textura sa naturala la crearea atmosferei relaxante. Conteaza si detaliile: planta din colt si ghiveciul cu decoratiuni sculptate, ramurile uscate, vazele mici cu plante, etc.