Amenajari interioare feminine

Care este primul lucru la care va ganditi atunci cand auziti cuvantul feminin? Cu siguranta va ganditi la culoarea roz, la stilul Barbie sau la eleganta. Dar lucrurile nu stau intotdeauna astfel, mai ales cand vine vorba de designul interior.

Acesta poate fi simplist, feminitatea regasindu-se in nuante delicate, texturi moi, sau in culorile indraznete ale mobilierului. Este interesant de remarcat ca interioarele feminine tind sa fie asimetrice, lasand simetria si lipsa de detalii partii masculine.

Stilul vintage in design-ul interior da intotdeauna o impresie de feminitate, creativitate, eleganta si rafinament. Este o alegere buna pentru reprezentantele sexului frumos care locuiesc singure, deoarece nu multi sunt cei care ar fi de acord sa locuiasca intr-o casa cu peretii roz, cu mobilier de epoca alb.

Stilul vintage este in ultimul timp foarte popular, atat in moda cat si in design-ul interior, mai ales datorita atmosferei placute pe care o ofera. Acest stil este caracterizat de culoarea alba, modele florale, de abundenta elementelor de decor, dar, de asemenea, de echilibrul perfect ce se creeaza intre aceste detalii. Peretii pot fi vopsiti, dar imaginea alba de fundal, cu motive florale sunt un must have.

Nu trebuie sa lipseasca detaliile, cum ar fi lampile sau sfesnicele, perdelele si jaluzele, pernele, pe care le puteti decora singuri folosind o dantela vintage sau perle. Textilele sunt cheia in crearea unui stil romantic de epoca. Utilizati textile pentru a crea un baldachin deasupra patului, ca fata de masa sau la decorarea rafturilor. Magazinele de antichitati sunt primele pe care ar trebui sa le cutreierati daca doriti sa realizati o astfel de amenajare. Acolo veti gasi cu siguranta cateva elemente ce vor contribui la decorul vostru de epoca: noptiere, canapele, oglinzi, masute de cafea in diferite forme si stiluri.

Spre deosebire de decorurile masculine, cele feminine au la baza forme curbate, rotunjite, intalnite atat la mobilier cat si in randul accesoriilor. Rozul nu este culoare de baza in interioarele feminine. Nuantele pastelate si culorile neutre caracterizeaza de asemenea un astfel de decor. Lila, vernil sau crem sunt doar cateva sugestii cromatice la care puteti apela. La realizarea decorului feminin puteti apela la mai multe stiluri de design interior, de la stilul clasic, contemporan, pana la cel retro sau cu influente country-chic.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro