Aceeasi locuinta, o atmosfera diferita

casaChiar daca ne-am renovat sau (re)amenajat locuinta de curand simtim uneori nevoia de o schimbare, astfel incat sa avem senzatia ca locuim mereu intr-un alt spatiu cu o alta ambianta. Cum putem obtine acest lucru va spunem noi in cele ce urmeaza.

Ideile rafinate sunt de regula cele simple si de aceea pot fi puse foarte repede si cu putin efort in aplicare. Locuinta va arata ca noua de fiecare data cu ajutorul noilor accesorii si decoratiuni, insa si prin schimbarea locului mobilierului intr-o anumita incapere fara ca bugetul nostru sa fie afectat.

Uneori ii putem atribui unei piese de mobilier alte functii decat cele initiale. De ce sa nu incercam sa transformam biroul in dormitor, iar in camera de zi sa amenajam un colt in care sa avem liniste si sa ne putem face treaba pe care nu am reusit sa o terminam la birou? Chiar si camera copiilor poate fi schimbata cu o alta incapere sau eventual modificata si largita intrarea.

Uneori se intampla ca o anumita piesa de mobilier sa detina atata farmec incat sa transforme radical ambianta spatiului in care este amplasata. De pilda, in locul mesei de bucatarie putem aranja o micuta canapea sau un coltar cu o masa mai mica si scaune (eventual rabatabile). La achizitionare trebuie sa tinem cont si de ergonomia acestora, astfel incat spatiul sa nu fie prea incarcat si sa obtinem un rezultat contrar celui pe care ni l-am fi dorit.

Un birou ingust asezat in fata ferestrei ne invita parca sa ne punem in ordine si sa rezolvam lucrurile, pe care le tot amanam. Poate ne-am dorit de multa vreme sa cream un album foto cu diverse colaje sau poate sa scriem cateva randuri in jurnalul prafuit. Dormitorul nostru poate fi transformat intr-o camera de hotel cu sarm amenajata daca asezam o masuta, unde putem servi dimineata micul dejun, iar baia primeste acea atmosfera de Spa cu ajutorul unor cosuri impletite pe post de accesorii decorative.

Tepetul reprezinta o buna modalitate de a imbraca peretii locuintei, de a ascunde defectele si de a scoate in evidenta lucrurile frumoase. Tapetul este considerat imbracamintea oricarei locuinte, iar atmosfera va fi complet schimbata (in bine desigur)  daca acesta este ales cu atentie si in ton cu restul lucrurilor din casa.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro