Aspiratorul cu filtrare prin apa

           Pe piata electrocasnicelor din Romania au aparut in ultimii ani aspiratoare performante. Dintre toate modelele doar doua ne-au atras atentia din cauza modului revolutionar de functionare.

 

 Primul este asa numitul aspirator minune care va spala covoarele si vi le aspira perfect. Este ideal pentru familiile cu copii mici sau pentru cei care locuiesc la bloc si nu pot cara covoarele mari si grele afara sa le bata de praf si sa le spele bine.

            Principiul de functionare este destul de simplu, adaugati in recipientul special solutie pentru curatat covoare fie detergent sau solutii speciale care impreuna cu apa vor face o spuma abundenta care va fi intinsa uniform pe suprafata covorului sau mochetei. Va sfatuim sa faceti aceasta operatiune doar dupa ce in prealabil ati aspirat destul de bine covorul. Dupa ce ati lasat sa actioneze putin solutia puteti aspira toata spuma si mizeria stransa intre fibrele covorului. Unele persoane prefera sa spele astfel covoarele in fiecare luna sau ori de cate ori se murdaresc vizibil. Aparatul este destul de voluminos si puternic. Pentru functia de spalare are un dispozitiv special si pentru aspirare mai multe accesorii de genul periilor pentru mobila, tesaturi, colturi, perie pentru covoare, reglabila, perie pentru calorifere etc.

            Cel de-al doilea aspirator este special pentru aspirare ecologica. Avand o putere relativ mare a motorului, de 1600W, o forma interesanta fiind transparent si colorat acest aspirator are ceva inedit. Functioneaza pe principiul aspirarii si filtrarii mizeriei si impuritatilor cu ajutorul apei, astfel incat aerul eliberat este mult mai curat si placut mirositor. Pentru un rezultat garantat puteti pune cateva picaturi de parfum sau esente in apa inainte de aspirare. Si aici sunt mai multe modele, unele au galeata mare pentru apa desi cantitatea permisa este destul de mica aproximativ 2l apa, altele au un compartiment mic detasabil, mai practic. Sistemul de filtrare este dublu adica exista si filtre de panza deasa si unul poros din plastic si bineinteles apa cel mai important si primul dintre filtre. Bineinteles si aceste modele sunt suficient de maricele sai cu multe accesorii, perii pentru covor, tesaturi, colturi, calorifer, tastatura si mobila, tija reglabila. Unele modele pot aspira atat uscat cat si ud adica lichide. Acestea sunt perfecte pentru suprafetele cu gresie, marmura. Cele performante au si functia de suflare astfel incat le puteti folosi ca un aspersor pentru a curata veranda de frunze si praf.

 

Nu uitati sa spalati bine recipientul de apa dupa fiecare utilizare. Veti fi uimit cat praf si tarana exista chiar si intr-un apartament sau casa in care dati periodic cu un aspirator obisnuit. Rezultate multumitoare veti obtine daca veti aspira saptamanal sau chiar mai des de cate ori se murdaresc suprafetele pretioase. De abia cand apa din recipient va fi mai curata atunci puteti spune ca aveti o casa curata luna.

 

           Curatenia trebuie facuta sistematic adica nu este suficienta doar aspirarea covorului sau mochetei. Nu uitati sa stergeti praful de pe mobila cu o carpa sau sa-l aspirati cu ajutorul dispozitivului special al aspiratorului. De asemenea scuturati bine materialele textile de genul huselor, cuverturilor si paturilor sau aspirati-le bine cu aspiratorul. Nici colturile camerelor nu trebuie evitate pentru ca acolo paianjenii isi fac panze. La fel stergeti cu grija si ramele si panzele tablourilor pe care le aveti prin casa. Si abajururile lampilor si veiozelor strang mult praf, ca sa nu mai amintim de draperiile groase de la ferestre. Suprafetele de gresie, marmura se vor degresa periodic cu solutii speciale.

www.incasa.ro

13 april 2007

Altheate