Brazi naturali de Craciun

brad in ghiveciBrazii din ghivece au avantajul ca, dupa sfarsitul sarbatorilor, pot fi amplasati ca si un frumos ornament in gradina. Trebuie sa avem grija ca aceasta trecere, de la cald la rece, sa nu ii dauneze.

In fiecare an, dupa terminarea perioadei de sarbatoare, brazii uscati si vestejiti sunt aruncati in containere. O alternativa si o solutie foarte buna, chiar si din punct de vedere financiar, sunt brazii din ghivece. Acestia pot fi ingrijiti atat in locuinta, dar si dupa ce se planteaza in gradina. Atunci cand ii cumparati trebuie sa fiti atenti ca radacina pomului sa fie tare, bine dezvoltata, ca atunci cand faceti transferul din ghiveci in pamantul din gradina sau invers, aceasta sa nu se deterioreze.

Pomul de Craciun in ghiveci

In ghiveci pot creste si pot fi usor intretinuti atat brazii, cat si molizii. Brazii cu radacini deja mari si groase nu traiesc in conditii optime in ghivece, deoarece acestia au nevoie de spatiu pentru a se putea dezvolta, in caz contrar, nu-si mai pot sustrage substantele hranitoare si apa asa cum ar trebui.

In afara de acest lucru, alegeti un ghiveci suficient de incapator si care sa aiba un orificiu prin care sa se poata scurge apa. Atunci cand plantati bradutul, pamantul trebuie sa fie bine faramitat si cat mai umed. Pomul ar trebui adus in casa cu putin inainte de ajunul Craciunului, iar pe toata perioada sarbatorilor pamantul trebuie mentinut umed.

brad in ghiveciCum mutam bradul din ghiveci in gradina?

Inainte de a face trecerea de la cald la rece, bradul ar trebui sa fie tinut cateva zile intr-o incapere mai racoroasa, tocmai ca acesta sa se poata adapta cat mai bine. O trecere brusca la temperaturi foarte scazute l-ar putea afecta serios. Pivnita, podul, casa scarilor sau garajul sunt spatii ideale. Cu cat este tinut bradul mai putin la temperaturi ridicate, cu atat este mai bine. Altfel, este posibil ca pomul sa perceapa caldura ca pe o primavara care a venit mai devreme si sa inceapa sa inmugureasca. Mugurii vor ingheta imediat cum ajung la temperaturile reci ale iernii.

Imediat dupa ce a trecut perioada geroasa, puteti planta bradul fara probleme in pamantul din gradina. Daca doriti puteti pastra pomul de Craciun inca un an in ghiveci, astfel il puteti impodobi si sarbatorile viitoare.


InCasa.ro