Cei mai iubiti brazi de Craciun

brad de craciunIndiferent ca este vorba de cresterea, mireasma sau rezistenta - fiecare specie de conifer are caracteristicile sale speciale, care sunt decisive in ceea ce priveste "transformarea" lor in pomi de Craciun.

Tot ceea ce este natural este si foarte frumos si deosebit, de aceea cu toate ca sunt bogati brazii artificiali nu se mai poarta in locuintele noastre! Acestia sunt potriviti in firme, magazine sau oriunde altundeva. Brazii adevarati ne invaluie in mireasma lor placuta avand grija ca atmosfera sa fie una de sarbatoare.

Bradul Coreean
Aceasta specie de brad este una foarte subtire, dar cu crengi bogate. Acele raman vreme indelungata pe crengi, iar pentru acest lucru acesti pomi sunt si scumpi.

Bradul Nordmann
Abies nordmania detine ace de un verde inchis, iar partea de jos are o nuanta usor albastruie. Acestea sunt foarte rezistente si bogate, ceea ce transforma in pomii favoriti pentru Craciun. Totusi raman printre speciile cele mai costisitoare.

Bradul Nobilis
Brazii nobili, precum Abies nobilis, au ace moi, placute la atingere si foarte stufoase, care in lumina au o nuanta albastruie. Acesti pomi au o mireasma unica, mireasma de portocale. Din cauza faptului ca se intampla sa creasca uneori stramb, se folosesc mai mult doar crengile acestora in scop decorativ.

Molidul albastru
Picea pungens este un pom extraordinar de frumos pentru Craciun. Este foarte inalt si foarte bogat. Este rezistent si foarte potrivit pentru decoratiunile grele, deoarece crengile nu se indoaie. Acele se scutura mai repede fata de cele ale brazilor Nordmann.

Sursa foto

InCasa.ro