British Art Fair, 10-14 septembrie 2008

TargBritish Art Fair, unicul targ specializat in arta moderna si contemporana britanica va avea loc in perioada 10-14 septembrie 2008 in Londra, pe Kensington Gore si va fi gazduit de The Royal College of Art - singura institutie din lume care ofera posibilitatea absolvirii unor cursuri postuniversitare de arta si design.

 

Anul acesta evenimentul are o semnificatie aparte, data de implinirea a 20 de ani de cand a fost lansat. In anul 1988 targul de arta moderna britanica a debutat timid, avand la dispozitie un spatiu restrans, operele artistilor expozanti putand fi achizitionate atunci contra unei sume infime, comparativ cu preturile actuale. Treptat, targul a luat amploare, depasind asteptarile organizatorilor si inregistrand preturi record la vanzarea anumitor piese de arta. Gazda evenimentului - Colegiul regal de arta - considerata a fi locuinta spirituala a artei moderne si contemporane britanice, va expune operele marilor artisti ai sec. al XX-lea: Bacon, Caro, Freud, Frink, Frost, Hepworth, Hockney, Hodgson, Lanyon, Lowry, Moore, Nash, Piper, Riley, Scott, Sutherland si Spencer. Alaturi de operele acestora vor fi prezentate o serie de piese selectionate ale artistilor contemporani, multi dintre ei avand o reputatie internationala: Hirst, Emin, Grayson Perry etc.

 

Comerciantii reprezinta, fara indoiala, motorul acestei expozitii, ei fiind cei care pun in valoare operele artistilor si le garanteaza acestora reputatia. British Art Fair ofera ocazia vizitatorilor de a lua parte la o expozitie care aduna sub acelasi prestigios acoperis o multitudine de piese de arta i design. Pe langa aceasta expertii in domeniu le vor sta la dispozitie cu informatii utile. Indiferent de gusturi, cei care vin aici, vor fi satisfacuti: vor fi prezentate piese facand parte din arta contemporana, pop art sau Scotish Coloristics. Pentru cei ce vor sa-i decoreze locuintele cu obiecte deosebite acesta este locul in care trebuie sa veniti. Organizatorii de anul acesta sunt Gay Hutson si Angela Wynn, care va stau la dispozitie cu informatiile legate de expozitie. Pretul unui bilet este de 8 lire sterline, cu o reducere de 3 lire pentru alte categorii, precum studentii.

 

www.incasa.ro