Le Corbusier: The Art of Architecture

Le CorbusierIn perioada 18 februarie - 24 mai 2009, Barbican Centre (cel mai mare spatiu expozitional din centrul Europei), situat in inima Londrei, va gazdui o serie de evenimente culturale, organizate in memoria celebrului arhitect de origine elvetiana. Le Corbusier: expozitii, concerte, filme, seminarii etc. Reprezentand ultimul plan dintr-un proiect urban cu adevarat utopic din Londra, inspirat in mod fabulos din estetica sa, Barbican este locatia perfecta pentru explorarea omului Le Corbusier si a mostenirii culturale lasate de acesta.

 

Le Corbusier (1887-1965), considerat cel mai influent arhitect al secolului 20, a fost, de asemenea, un ganditor celebru, un scriitor si un artist cunoscut. Arhitectura si ideile lui radicale de reinventare a modului modern de a locui, incepand de la vilele particulare si constructiile sociale executate la scara larga si pana la planurile urbane utopice, isi gasesc ecoul pana in zilele noastre.

 

Le Corbusier - The Art of Architecture este primul eveniment major din ultimii 20 de ani, organizat in Londra, in cinstea renumitului arhitect, cunoscut in intreaga lume. Aceasta reevaluare oportuna prezinta o multitudine de modele originale, decoruri interioare, desene/grafice, mobilier, fotografii, filme, tapiserii, tablouri, sculpturi si carti proiectate si scrise de arhitect.

 

Expozitia releva felul in care munca lui Corbusier s-a schimbat in mod dramatic in decursul timpului, de la regionalismul vernacular al primelor case din Elvetia, la iconicele interioare si vile punice (cartagineze) ale anilor 1920, si pana la sinteza dinamica intre arta si arhitectura sa, exemplificata de capela din Ronchamp (1950-1955) si cladirile civice din India Chandigarh (1952 - 1964). Sunt, de asemenea, prezentate lucrarile importante rezultate in urma colaborarii dintre Le Corbusier si diferiti artisti: Fernand Lger, Amde Ozenfant Charlotte Perriand sau Jean Prouv.

Galeria este deschisa publicului in fiecare zi de joi, intre orele 11 am si 10 pm.

 

Mai multe informatii puteti obtine vizitand pagina oficiala a centrului expozitional Barbican, sectiunea dedicata evenimentelor Le Corbusier.

 

www.incasa.ro