Bromelia, o planta rara si spectaculoasa

Plantele aduc o mare contributie la aspectul unei incaperi. Dar, la fel ca si accesoriile, acestea trebuiesc alese in functie de stilul de amenajare si de dimensiunea camerei. Pentru incaperile elegante, care prezinta un aer sofisticat, sunt potrivite plantele delicate, unice, care nu sunt intalnite la tot pasul.

O astfel de planta este Bromelia, o floare care apartine genului Nidularium. Genul cuprinde aproximativ 30 de specii de plante perene. Originara din Brazilia, planta de apartament este renumita pentru fumusetea ei, desi cei care o detin trebuie sa astepte trei ani pentru a inflori.

Dar asteptarea merita deoarece florile sunt de-a dreptul spectaculoase. Inflorescentele sunt albe sau colorate, inconjurate de bractee verzi. In tot acest timp, Bromelia va atrage toate privirile datorita frunzelor, care sunt lungi, triunghiulare, sub forma de panglica. La majoritatea speciilor acestea sunt complet verzi, insa exista si specii la care frunzele au mai multe culori. Acestea sunt dispuse in rozeta si pot avea un diametru de 30-50 de centimetri.

Planta are mare nevoie de umiditate, asa ca pamantul ei nu trebuie lasat sa se usuce, iar cupa din centrul rozetei trebuie sa fie permanent plina cu apa, ce va fi schimbata o data pe luna. De asemenea, aceasta  trebuie asezata intr-un loc umbros, departe de bataia directa a razelor solare, aburi si curenti de aer. Temperatura optima pentru Bromelie este de 16 grade Celsius, dar poate suporta si temperaturi mai ridicate. Daca este ingrijita corespunzator, planta poate ajunge la o inaltime de 30-40 de centimetri. Aceasta planta este ideala pentru infrumusetarea teraselor, a incaperilor din locuinta, dar si a birourilor.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro