Cum sa udam corect plantele de interior

planteIrigarea plantelor in exces cauzeaza deseori ofilirea acestora din cauza ca radacinile putrezesc. Majoritatea sunt destul de puternice si in cazul opus, cand au apa prea putina, pierd doar cateva frunze. Desigur daca perioada in care plantele stau fara apa este prea mare, acestea pot muri fara a mai putea fi salvate.

 

Florile pot fi udate dupa un anumit program in functie de tip, marime, ghiveci si mediu. Doua plante nu pot avea aceleasi nevoi de irigare. In general, acestea ar trebui udate in primele ore ale diminetii. Cele mai multe plante, care au flori, au nevoie de mult mai multa apa decat plantele fara flori.

 

In acest context, fiecare iubitor de plante ar trebui sa cunoasca nevoile particulare ale acestora, pentru a le oferi atentia si ingrijirea corecta de care au nevoie.

 

Umiditatea solului poate fi verificata foarte usor cu degetul, la suprafata ghiveciului. De asemenea daca acesta emite la atingerea pe parti un sunet "gol", inseamna ca planta are nevoie de apa. Totodata in cazul in care solul plantei este crapat si uscat, acesta are nevoie de apa cat mai repede cu putinta pentru a nu se ofili.

 

O planta care are nevoie de umiditate moderata ar trebui sa fie udata cand aproximativ 5 centimetri din sol s-a uscat. Daca nevoia de apa este mai mare, solul ar trebui sa ramana umed mereu.

 

In timpul irigarii folositi apa destula pentru a uda complet solul. Daca acesta este udat superficial, planta nu va primi necesarul de apa si in timp se va ofili.

 

De asemenea apa cu care va udati florile ar trebui sa fie dintr-o fantana, distilata, sau de ploaie. Apa de la robinet are multe fluoruri care nu fac bine plantelor.

 

Cititi mai multe sfaturi pe GradinaMea.ro