Bucataria de familie

Ce este de fapt o bucatarie de familie? Foarte simplu: o astfel de bucatarie este un spatiu pentru toti membrii familiei unde se pot aduna, se pot relaxa, isi pot povesti intamplarile petrecute peste zi.

Tendintele de a avea o bucatarie mare, nu o incapere care sa economiseasca spatiu pentru restul locuintei, sunt tot mai mari. Bucataria reprezinta, din nou, le fel ca in vechile timpuri, centrul casei, punctul de legatura, de comunicare al familiei. Aici se gateste, se serveste masa, aici se povesteste, aici este locul unde fiecare se bucura de prezenta celuilat.

O bucatarie poate fi amenajata in multe stiluri, insa cea clasica a ramas la moda, cu toate ca moda se schimba de la sezon la sezon. Totusi, cateva imbunatatiri s-au adus si mobilei "vechi": trasaturile sunt mai fin lucrate si mai bine definite, manerele din inox dau o nota de eleganta si pot multumi chiar si cele mai sofisticate si pretentioase gusturi. De asemenea aparaturile reprezinta cea mai performanta tehnologie

Bucatarie bucatarie bucatarie

Drept "highlight" poate fi considerat frigiderul incorporat in mobila. Acesta poate avea pana la 7 compartimente de racire, iar in cazul unei temperaturi si a unei umiditati a aerului optim reglata, alimentele pot ramane proaspete mai mult timp. De exemplu, salata asezata in compartimentul special, poate fi servita proaspata si dupa cateva zile. De asemenea, sistemul de reglare al aerului si al umiditatii are grija ca alimentele sa fie pastrate intr-un mediu igienic. Congelatorul poate avea si un recipient de formare a cuburilor de gheata pentru bauturile racoritoare, dar nu numai.

Compartimentul pentru depozitarea vinurilor indeplineste visul oricarui degustator, care pune pret pe calitate. Ceea ce ne ofera aceasta aparatura de ultima tehnologie este faptul ca atunci cand deschidem usa, aerul cald nu intra inauntru, ci datorita unor ventilatoare micute, acesta este imediat racit.

Cine gateste cu placere si primeste foarte des oaspeti la masa se poate bucura de utilitatea unui cuptor, in care incape un curcan intreg, un porcusor de lapte, peste de dimensiuni mari.. etc. Exista de asemenea cuptoare care se curata singure: datorita sistemului de curatare pirolitic resturile si mizeria sunt indepartate din cand in cand cu ajutorul temperaturii de aproximativ 500░.

Foarte confortabile sunt si aragazele cu plita ceramica mare. Impartirea generoasa a suprafetei permite asezarea "pe foc" a mai multor oale, fara ca acestea sa stea inghesuite, astfel incat sa fie loc pentru toate specialitatile aromate. Tot aburul din bucatarie este aspirat de hota de ultima generatie cu 7 trepte. O alta sinteza dintre functionalitate si estetic este ghiuveta din ceramica cu un design de efect, a carei suprafata se poate curata foarte usor fara a fi nevoie de folosirea detergentilor agresivi. Astfel ne ramane timp pentru a ne bucura de familia noastra, in loc sa-l pierdem frecand suprafetele unse.

Putem intra in atmosfera calda a "cafelei cu lapte" prin alegerea unei podele bej, din material mat alaturat unuia lucios, o combinatie foarte placuta si armonioasa. Spectrul larg al podelelor si nu numai se adreseaza in special persoanelor care pun pret pe design si care vor sa aduca accente noi "lumii" in care locuiesc.

Foto: baur-wohnfaszination.de ; frey-kandel.de ; kuechenstudio-zech.de

InCasa.ro