Shabby Chic - un stil sarmant de amenajare

shabby chicShabby Chic - idei creative pentru un stil sarmant de amenajare

Lac exfoliat, zgarieturi si cioburi - sunt doar cateva dintre cuvintele ce definesc stilul shabby chic, un stil in care originalitatea este mult mai importanta decat perfectiunea. Shabby chic reprezinta exact opusul stilului puristic - modern, care este mai degraba rece si care se bazeaza in principal pe accesorii si piese de mobilier de inalta calitate.

Stilul de amenajare shabby chic ne lasa sa ne alegem accesoriile si decoratiunile pe placul inimii noastre, chiar daca uneori acestea nu se potrivesc foarte bine intre ele. Astfel putem regasi in locuintele astfel amenajate ceasuri vechi, fete de masa tesute si apretate, carti vechi cu foi ingalbenite si coperta cu margini aurite.

Accesoriile alese cu multa grija trebuie aranjate si asezate astfel incat sa nu se creeze acea atmosfera specifica muzeelor. O incapere amenajata in stilul shabby chic este calda, prietenoasa, practica si confortabila. Cu ajutorul unor perdele in culori pastelate, a unei canapele in care sa ne putem relaxa in voie si a unui buchet mare pe masuta din fata acesteia totul va avea un aer  elegant.

Iata cateva repere care ne pot fi de folos in cazul in care dorim sa reamenajam locuinta sau una dintre incaperi in stilul shabby chic:

Culorile

Se pune mare accent pe: mobilierul alb, peretii crem si bej, materiale in culori pastelate, rozul delicat, albul “murdar”, verdele deschis si albastrul, violetul si turcoazul, culorile puternice si inchise precum auriul si argintiul sunt folosite doar in cazul accesoriilor sau atunci cand ne dorim sa scoatem ceva in evidenta. Cu alte cuvinte, aceste culori nu trebuie sa predomine.

Materialele

Catifeaua, matasea si satinul, dantela cu un aer invechit, materialele naturale precum pielea, panza si bumbacul moale, tricotajele, tulul sau volanasele sunt doar cateva din materialele ce nu trebuie sa lipseasca diintr-o locuinta shabby chic.

Modelele

Imprimeurile din secolele XVIII si XIX precum Paisely si Toile-de-Juy, designul floral, motivul trandafirului, cel al pasarilor, dar si carourile reprezinta modelele ce apar pe materialele specifice acestui stil de amenajare.

Sursa foto

A.V.
inCasa.ro