Casa care isi schimba aspectul odata cu anotimpul

Situata aproape de Reims, Franta, Wave Home (La Maison Vague) este una dintre cele mai ingenioase constructii din acesta zona. Ceea ce o face atat de interesanta este faptul ca aspectul acesteia se schimba odata cu natura.

Proiectata de arhitectul Patrick Nadeau, casa dispune de un acoperis natural de forma semicilindrica. Privita de departe, casa pare o movila sau un deal, si asta datorita vegetatiei care creste pe acoperis.

Vegetatia de pe acoperisul structurii ofera o izolare termica buna, si, de asemenea, permite casei Wave Home sa fie in armonie cu peisajul din jur.

Structura acoperisului este dotata cu un sistem automat de irigare si mecanism de retentie a apei, insa, sistemul este pus in functiune doar in perioadele de seceta. Astfel, in anotimpul cald, pe intreaga suprafata a acoperisului isi fac aparitia diverse plante perene, levantica, cimbru si alte ierburi aromatice. Plantele care infrumuseteaza acoperisul casei in sezonul cald au fost selectate in functie de calitatile lor estetice si de capacitatea lor de a se adapta mediului.

Wave Home dispune de doua nivele. La partier gasim un salon spatios, bucataria si o camera de recreere, iar la etaj, doua dormitoare si o baie asociata cu mezanin. Casa este construita in intregime din lemn. Numai fundatia este din beton. Peretii exteriori sunt din policarbonat iar peretii interior din sticla si lemn. Wave Home este habitat pentru mai multe insecte si pasari, este casa “vie” ce isi schimba aspectul, culoarea si mirosul odata cu anotimpurile.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro