Casa de vacanta din Alpi

O nava spatiala, o colivie, si multe alte asemanari putem gasi pentru casa din imagine. Constructia a fost conceputa de arhitectul austriac Peter Jungmann ca si casa de vacanta pentru o familie, dar datorita aspectului deosebit a fost transformata pana la urma intr-o atractie.

Locuinta din Alpi are o forma usor bizara, motiv pentru care a fost botezata "UFOgel", adica "Pasarea OZN". Interiorul pare sa fie unul foarte primitor in ciuda faptului ca locuinta nu dispune de un spatiu foarte generos. Casa are doar patruzeci si cinci de metri patrati si este amplasata pe piciorange, pentru a avea un impact minim asupra mediului inconjurator.

"Imbracata" in lemn atat in interior cat si in exterior, mica casa de vacanta imbina confortul cu un design modern, minimalist. Casa este construita in mare parte din sticla, metal si lemn de zada, un lemn impermeabil si rezistent la deteriorare, utilizat de obicei pentru construirea iahturilor.

Geamurile panoramice permit luminii naturale sa inunde interiorul si in acelasi timp ofera privitorului o imagine frumoasa a Alpilor austrieci. Dotarile sunt moderne, insa nu luxoase. Este dotata cu bucatarie, baie, si poate gazdui pana la opt persoane, desi patru ar fi mai confortabil. La parter se gaseste o soba cu lemne, o bucataria dotata cu cu un blat de lucru din otel inoxidabil si un aragaz, precum si o zona de luat masa.

Un loc confortabil a fost "sculptat" in spatiul de tranzitie intre etaje si are vedere la munti. Dormitoarele, care sunt situate la nivelul superior, pot gazdui pana la patru persoane si sunt dotate cu o baie cu cabina de dus. Cabana poate fi inchiriata pe tot parcursul anului. Casa in stil minimalist este frumoasa si primitoare, iar datorita designului unic poate deveni un refugiu de munte perfect.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro