Casa de vacanta Balancing Barn

Proiectata de arhitectii companiei olandeze MVRDV si cei ai companiei britanice Mole Architects, Balancing Barn este o casa de vacanta ce se face usor remarcata datorita designului inedit.

Casa e afla pe un sit dintr-o zona naturala protejata, langa satul Thorington, in Suffolk, Marea Britanie. Inca de la prima vedere ne putem da seama de ce proiectul se numeste Balancing Barn (hambar in echilibru).

Jumatate din lungimea sa de 30,5 m se afla suspendata, fara niciun punct de sprijin, in timp ce cealalta jumatate este pozitionata pe varful unui deal. Ideea de balansare este amplificata de un legan montat sub extremitatea suspendata a casei.

Privita frontal, casa pare extrem de mica si simpla, dar vazuta din lateral aceasta isi dezvaluie insa adevarata identitate. Cu toate ca proiectul este unul spectaculos, creaza o senzatie de nesiguranta. Insa, arhitectii sustin ca constructia este una cat se poate de sigura. Pentru jumatatea suspendata s-au folosit materiale mai usoare decat cele folosite la constructia jumatatii de pe deal.

Casa poate fi usor confundata cu un hambar datorita foilor de metal reflectorizante ce o acopera, insa, interiorul extrem de modern ofera confortul necesar unei vacante reusite. Si acesta este si scopul pentru care a fost construita. Compania Living Architecs o inchiriaza turistilor care isi petrec vacantele in mediul rural.

Casa suspendata poate gazdui opt persoane, fiind prevazuta cu living, bucatarie si patru dormitoare duble, toate finisate in lemn natural si dotate cu mobilier de cea mai buna calitate. Casa prezinta numeroase deschideri catre exterior, ce asigura o comunicare directa cu natura. Exista chiar si o scara secreta, in mijlocul coridorului central, ce duce in gradina de dedesubt. Casa este foarte bine izolata si deţine un nivel ridicat de eficienta energetica.

imagine: domusweb.it

A.I.

InCasa.ro