Cate un dulap pentru orice, in orice camera

Iata o piesa de mobilier total indispensabila in ziua de azi pentru ca este un spatiu special depozitarii a foarte multe lucruri. Fie ca il asezati in sufragerie sau dormitor, in bucatarie sau hol, dulapul se va incadra foarte bine in peisaj si va auta sa organizati lucrurile cat mai ordonat si la indemana.

In sufragerie dulapul, avand aceasi culoare si stil cu celelalte piese de mobilier, este perfect pentru a masca obiectele electronice de genul televizorului, video, DVD player, combina muzicala. Unele dulapuri sunt prevazute din fabricatie cu mici decupaje in placajul din spate pentru fire si cabluri, iar daca nu, puteti face chiar dumneavoastra aceste iesiri atat de necesare. Alegeti dulapuri cu etajere reglabile pentru a le modifica in functie de marimea aparatului electronic. Daca doriti sa le protejati mai bine sau doar pentru efectul estetic, atunci cand nu le folositi, mascati aparatele inchizand usile dulapului care pot fi din lemn sau sticla, dupa preferinta. Tot in dulapul din sufragerie puteti depozita si jocurile de genul carti, playstation, CD si DVD. Daca sunteti pasionat de aeromodelism puteti folosi dulapul pentru a tine prototipurile construite de dumneavoastra si materialele de lucru. Iar daca sunteti pasionat de un instrument muzical il puteti depozita la loc de cinste impreuna cu partiturile si cartile de gen. Sotia va fi incantata sa aibe la indemana albume de fotografii sau mici suveniruri luate de prin locurile pe care le-ati vizitat in vacante, si sa le arate musafirilor.

In dormitor, dulapul este foarte important pentru ca adaposteste hainele, lenjeria de pat, prosoapele, bijuteriile etc. Dulapul scund tip comoda cu oglinda este folosit pentru machiajul doamnelor si pastrarea bijuteriilor, a lucrurilor marunte. Dulapul mai inalt poate ascunde si televizorul cu telecomanda. Practic, nu-i asa?

In baie este necesar dulapul suspendat sau nu, de dimensiuni mai mici. In el asezati ordonat prosoapele, obiectele de cosmetica sau pe cele de curatenie.

In camera de oaspeti un dulap este mereu necesar atat pentru oaspeti dar si pentru a depozita lucruri pe care nu le folositi in mod curent, lucruri de genul hainelor speciale sau a pilotelor, pernelor etc. Puteti pune si obiecte specifice locului, cum ar fi o harta, un ghid de evenimente, cateva carti bune, un aparat de cafea sau un set de pahare si cesti. Acestea pot fi de folos musafirilor.

Daca nu aveti prea mult spatiu atunci puteti transforma un dulap din dormitor in propriul spatiu de lucru adica amplasati in el un calculator, imprimanta sau faxul, depozitati hartia de xerox si alte accesorii de birou. Deschideti dulapul cand aveti nevoie sa lucrati si inchideti-l mascand total biroul si calculatorul.

In camera copiilor amplasati intotdeauna un astfel de dulap pentru haine dar si pentru jucarii. Organizati bine spatiul, compartimetati-l in functie de prioritati. In unele spatii puteti pune cartile si rechizitele copiilor mai mari.

In bucatarie puteti folosi un dulap de colt sau suspendat pentru a depozita vesela sau mirodeniile. Acestea vor fi la indemana. In camera de servit masa fie ca aceasta e bucataria sau sufrageria sau separat, un dulap este necesar pentru a pastra cristalurile, portelanurile, argintaria si fetele de masa cu servetele de material textil si hartie.

In holuri sau debara, dulapul este foarte practic pentru a depozita materialele pentru cadouri, de tipul hartiei de impachetat, fundelor, cutii etc. In debara asezati accesoriile vestimentare ca palarii, mantouri, pelerine, umbrele, echipamente sportive.

Acestea sunt cateva sugestii de folosire a dulapurilor in fiecare camera dar cu siguranta exista mai multe oportunitati de a depozita in ordine si la indemana lucrurile preferate sau necesare.

www.incasa,ro

27 mart 2007

Altheate