Dorme – o canapea creata special pentru spatiile mici

Un spatiu locuibil de mici dimensiuni este mult mai greu de amenajat decat unul spatios. Insa, organizat eficient, poate devini unul foarte confortabil.

Pentru ca spatiul sa fie unul functional, designerii de interior apeleaza la mici trucuri, precum suprapunerile pe verticala, mobilierul multifunctional si optimizarea si compartimentarea eficienta a spatiilor de depozitare.

Pe mobilierul multifunctional a mizat si designerul norvegian Silje Nesdal care a creat Dorme, o canapea realizata special pentru spatiile mici. Piesa de mobilier prezinta un amestec fabulos de simplitate, functionalitate, confort, originalitate si creativitate.

Canapeaua isi gaseste inspiratia in piesele de mobilier in stil scandinav ai anilor ’50. Designerul a preluat aceste elemente si le-a “prelucrat” pentru a corespunde noilor nevoi. Dorinta designerului a fost sa realizeze un produs de calitate care sa nu arate a canapea extensibila, ceea ce la prima vedere nici nu pare a fi. Insa, canapeaua este extensibila si are structura din lemn de frasin, material ce permite integrarea acesteia atat intr-o amenajare traditionala, rustica, cat si intr-una moderna.

Salteaua este realizata din perne dreptunghiulare de diferite dimensiuni, ce pot fi aranjate dupa bunul plac. De asemenea, pernele, cand sunt asamblate, tin loc de spatar dar si de cotiere. Canapeaua Dorme este extrem de simplu de utilizat. Pentru a obtine rapid un pad dublu trebuie doar sa extindem structura de lemn si sa o acoperim cu perne. Designul original, dar si multifunctionalitatea, fac ca acesta piesa de mobilier sa fie ideala pentru living dar si pentru dormitor.   

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro