Cateva trucuri pentru a face un spatiu mic, mult mai mare

Cand vine vorba de decorarea unor spatii mici de locuit fiti convinsi ca va trebui sa faceti multe compromisuri. Mai ales daca este vorba despre o singura camera sau un mic bungalou. Singurul lucru pe care il puteti face cu astfel de spatii este sa le faceti mai confortabile.

Culoarea joaca un rol primordial in decorarea unei camere fie ea mare sau mica. Nuantele in degrade si combinatiile inedite fac dintr-o simpla camera un loc minunat si indispensabil. Daca doriti un aer de intimitate puteti folosi culori mai pale, lumini discrete si astfel veti avea coltisorul perfect pentru o persoana mai retrasa.

Dar daca din contra sunteti o persoana dornica de lumina multa, de culoare care sa exprime total personalitatea dumneavoastra extrinseca atunci va sugeram un aranjament mai dinamic al mobilei, luminilor si culorilor pentru a da impresia de spatios si aerisit. Culorile albastru sau verde pal au un efect calmant si ofera impresia de spatiu natural. Combinatiile de alb cu crem deschid foarte mult aspectul camerei. Si galbenul pal ofera mult optimism spatiului si mai ales lumina.

Pentru a avea o  camera  completa se spune ca aveti nevoie in primul rand de perdele care sa permita patrunderea luminii naturale si mai ales a aerului, si nu in ultimul rand de covor sau mocheta cu dimensiunile dorite, asezate evident peste un parchet deschis la culoare.

camera mica fotolii          

Nu va cumparati multa mobila pentru un astfel de spatiu, si cel mai important nu blocati usile sau ferestrele cu astfel  de decoratiuni. Sunt de preferat fotoliile gen perne, fara cadre de lemn rigide, sofale joase si comode. Va recomandam piesele de mobilier putin mai mari, cu linii si forme simple pentru ca acestea induc o stare de calm si spatiu. Un aspect important este asortarea mobilei cu culoarea peretilor pentru o mai buna integrare a pieselor in cadrul spatiului.

Daca spatiul nu este foarte bine luminat natural din cauza unor ferestre mici atunci creati mai multe surse de lumina artificiala ca lampadarele sau aplice, iar daca vreti sa fie si foarte modern atunci adaugati spoturi in tavanul fals.

Daca spatiul nu este foarte bine luminat natural din cauza unor ferestre mici atunci creati mai multe surse de lumina artificiala ca lampadarele sau aplice, iar daca vreti sa fie si foarte modern atunci adaugati spoturi in tavanul fals.

            Pentru a crea iluzia spatiului mai puteti folosi cu incredere si oglinzile care completeaza prin reflectii si stralucire. De asemenea mesele de sticla se pierd aproape complet in campul vizual, confundandu-se cu camera.

            Nu trebuie uitate nici plantele care sunt foarte importante in decorarea unui spatiu mic. Nu cumparati prea multe doar cat pentru a adauga un pic de culoare.

             De la un astfel de spatiu se cere de cele mai multe ori multifunctionalitate, adica sa fie spatiu de odihna dar in acelasi timp si spatiu de lucru. De aceea  un colt al camerei va fi folosit exclusiv pentru biroul cu calculator si eventual o mica biblioteca.

            Daca este vorba de o garsoniera aceasta poate include, bineinteles delimitata printr-un bar deschis si o chicineta unde doar sa incalziti semipreparatele, in putinul timp disponibil. Pentru acest lucru trebuie sa aveti la indemana toate produsele electrocasnice care sa va usureze viata intr-un astfel de spatiu mic.

 

www.incasa.ro

Altheate

06 ian 2007