Fantana din casa


A avea o fantana in interior nu mai inseamna un lux sau ceva doar pentru hoteluri mari si centre de infrumusetare. Este adevarat ca initial au fost folosite in aceste locatii si confereau o nota de prestigiu si lux in holurile de la intrare. Dar de ceva timp incoace o astfel de fantana poate fi cumparata sau construita in aproape orice casa cu conditia sa beneficiati de un spatiu foarte mare in care fantana sa devina centru de atentie. Acest accesoriu sofisticat ne delecteaza atat estetic dar si auditiv, apa curge si ne relaxeaza.


Fantana de interior poate fi si foarte practica ea putand camufla si filtra foarte bine zgomotul din exteriorul casei. De asemenea va actiona ca un umidificator natural si va improspata aerul.

Ceea ce este cu adevarat interesant la acest accesoriu este ca poate fi incadrat in orice stil sau dcor, singura problema ramanand alegerea marimii potrivite. Stiati ca exista doar trei modele de baza si sute de designuri care se pot aplica la cele de baza? Toate constau intr-un rezervor cu apa la baza, un cap de fantana sau stalp si bineinteles pompa care ridica apa din bazin spre varful fantanii.

           

Va doriti o fantana mica, miniaturala care sa incapa perfect pe o masuta de centru sau de colt? Aceste fantani sunt mai inalte dar si mai compacte. Pot fi luminate discret, pot mirosi minunat datorita aromelor picurate in apa, unele sunt chiar muzicale. Sunt construite fie din piatra, plastic, bambus, sticla sau chiar metal inoxidabil. Ca accesorii putem amplasa lumanari, plante acvatice, scoici. De obicei se monteaza foarte usor.

 

   

           

Fantanile de masa sunt mici, nu ocupa mult loc, pot fi folosite in orice camera mai mica. Daca veti amplasa una in dormitor cu siguranta acesta va deveni mai romantic si senzual.

           

Fantanile amplasate pe podea sunt construite dupa acelasi principiu ca si cele pentru masa, dar la o scara mult mai mare. Acestea implica un volum mai mare de apa. Exista mai multe variante de modele. Bazinul poate fi din sticla, piatra sau rasini speciale. Unele modele au si lumina artificiala incorporata care le confera o alta dimensiune. Si acestea sunt usor de instalat, pompa fiind usor de ascuns. Pot avea diverse forme, rotunde, patrate, ovale, cu mai multe etaje.

 

          

      

Mai exista si asa zisele fantani pe pereti, care includ pietre, fibra de sticla sau rasini speciale peste care apa curge. Luminile incorporate le pun in evidenta. Sunt o adevarata provocare cand vine vorba de instalare.

 

www.incasa.ro

Altheate

12 nov 2007