Ce plante se potrivesc in locuinta noastra?

flori balconPlantele verzi fac miracole transformand orice loc in care sunt asezate, imbunatatesc climatul celor patru pereti si au grija ca atmosfera sa fie una extrem de placuta si de armonioasa.

Totusi, inainte de a achizitiona ghivece cu flori, ar trebui sa ne informam cu privire la necesitatile acestora si la tot ceea ce presupune ingrijirea acestora. De luat in seama sunt desigur si instructinile de pe eticheta lipita de fiecare data pe ghiveci. O planta care necesita timp si multa atentie nu este recomandata persoanelor foarte ocupate, deoarece nu va dura mult pana ce o vom gasi uscata. In cazul in care in locuinta exista si animale de casa ar fi bine sa fim atenti la alegerea plantelor de interior pentru a exclude riscul de otravire a patrupedului.

Exista o sumedenie de avantaje pe care ni le ofera florile. In primul rand, o locuinta fara plante este o locuinta pustie, fara viata. Plantele verzi le confera celor patru pereti o stralucire aparte si multa vitalitate. Acestea filtreaza substantele nesanatoase din aer si emana totodata oxigen si umiditatea de care avem nevoie pentru un climat sanatos. Iarna se va simti acest lucru cel mai mult, deoarece atunci este momentul cand aerul din incaperi devine uscat din cauza caloriferelor. Pe langa acest aspect, plantele ajutafoarte mult la imbunatatirea starii psihice a unei persoane, elimina stresul si au un efect linistitor.

Din fericire natura a avut grija si de persoanele foarte ocupate, care din pacate nu-si pot dedica prea mult timp ingrijirii florilor. Iata cateva exemplare dintre acestea:

- Kentia sau Palmierul Doamnei: datorita faptului ca necesita foarte rar apa, acest palmier reprezinta planta ideala pentru cei care nu-si pot petrece suficient timp acasa. Palmierul iubeste locurile semiumbrite, iar pamantul nu trebuie sa fie permanent umed.

- Picior de Elefant: aceasta planta este originara din Mexic , necesita multa lumina si nu trebuie udat foarte des, datorita acumularii si stocarii lichidului in tulpina groasa.

- Kalanchoe blossfeldiana: aceasta planta este foarte des intalnita in apartamente, ea infrumusetand orice colt al incaperii prin floricelele micute si frumos coloratenu ii place umiditatea si nici sa fie pozitionata exact in bataia razelor de soare.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro