Ceasuri de perete personalizate

Ceasul de perete se numara printre cele mai utile si indragite elemente decorative pentru casa. Putem spune ca ceasurile de perete vintage, de mari dimensiuni, din lemn sau din fier forjat, au devenit istorie daca ne uitam la designul celor din ziua de astazi.

Cu toate astea, modelele “depasite” sunt inca la mare cautare pentru amenajarile in stil vintage. Cand vine vorba despre celelalte stiluri de design interior avem de ales intre nenumarate modele, de diferite dimensiuni si forme. Insa, trebuie sa gasim pentru fiecare incapere un ceas potrivit.

Daca nu, il putem face noi sa fie accesoriul potrivit la locul potrivit, realizand un ceas personalizat. Modelul ceasului trebuie ales in functie de destinatia incaperii in care va fi pus deoarece acesta trebuie sa fie in acelasi ton cu piesele de mobilier.

De exemplu, intr-un interior minimalist se potriveste un ceas simplu, cu limbile foarte subtile. Pot fi evidentiate doar cifrele importante, precum 3, 6, 9 si 12. Celelalte cifre pot fi marcate cu puncte sau cu liniute. Materialul din care este fabricat ceasul poate varia, in functie de preferintele fiecaruia (metal, lemn).

Pentru a crea un ceas personalizat avem nevoie in primul rand de un mecanism, pe care il putem lua de la un ceas mai vechi. Designul este cel care scoate in evidenta piesa. Iar cum majoritatea ceasurilor au forma rotunda sau patrata, cea aleasa de noi trebuie sa fie mai putin comuna. Putem sa ne jucam cu diferite colaje de fotografii sau putem face un ceas din piese lego. Orele ceasului pot fi reprezentate si de cateva zaruri. Un ceas sticker poate fi de asemenea o alegere potrivita de a va decora peretii. Ceasurile nu trebuie sa fie neaparat functionale, ele pot fi doar un instrument decorativ de efect.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro