Sugestii utile in amenajarea locuintei

masa decorativaIndiferent de spatiul locuibil de care dispunem, in cele mai dese cazuri ne confruntam cu suprafete dificile, greu de decorat. Unii dintre dvs sunt tentati sa le ignore, iar altii sa le decoreze mai mult decat este necesar. Solutia ideala ar fi sa incercati sa oferiti spatiului respectiv o (alta) destinatie si un aspect inedit, astfel incat suprafata banala de la inceput sa se trasforme intr-una utila si eleganta.

Exista foarte multe cazuri in care privelistea de dincolo de fereastra nu este deloc una atragatoare. Nu toata lumea are norocul sa locuiasca inconjurat de copaci, intr-un peisaj natural incantator. Atunci cand privesc pe fereastra, cei mai multi dintre noi sunt raniti vizual de schele si ziduri reci. Pentru a "indulci" aceasta  imagine puteti folosi draperii sau perdele translucide, cu modele interesante. Florile rosii de gerbera asezate in partea din mijloc a jaluzelelor care acopera fereastra, de exemplu, confera acestora un aspect insolit.

Un semineu vechi, traditional poate fi readus la viata prin vopsirea lui in aceeasi culoare cu cea a peretilor camerei in care se afla (Atentie! Vopsiti in interior numai daca este blocat cosul). Semineul poate fi apoi inconjurat cu placute de mozaic in culori care sa se potriveasca cu intregul decor al incaperii.

Placutele de mozaic pot fi folosite in diverse moduri, pentru ca ofera culoare, modele si diferite texturi peretilor, mobilierului si suprafetelor de lucru. Cele mai complexe modele sunt lipite pe o coala de hartie ssu prinse intr-o retea, astfel incat sa fie usor de instalat. Puteti, desigur, sa achizitionati separat placute de mozaic si sa creati dvs. propriile modele, in functie de culorile preferate. Este recomandat sa folositi aceste piese decorative pe suprafete mici, precum: baile sau piese de mobilier (mese). Pentru o baie mica, de exemplu, puteti folosi un model in spirala (din placute de mozaic), care sa incadreze spatiul, conferindu-i generozitate.

Indiferent de marimea suprafetei de care dispuneti, spatiile de depozitare gandite in mod inteligent va pot scapa definitiv de dezordine.
- asezati o polita in partea de sus a unei incaperi mici sau de-a lungul unui coridor pentru a depozita obiecte precum: articole vestimentare pe care nu le mai purtati, corespondenta veche, arhiva familiei etc. Asezati toate aceste lucruri in cutii sau cosuri, in nuante armonizate cu schema coloristica a camerei.
- intr-o baie de dimensiuni mici instalati un raft la inaltime, de-a lungul unui perete, pentru produse cosmetice, prosoape sau medicamente. Daca nu puteti ajunge in mod natural la aceste produse, pentru a evita rasturnarea lor, folositi un taburet.
- in cazul in care achizitionati un pat nou, cumparati unul cu sertare la baza sau cu numeroase compartimente incapatoare situate sub saltea.
- in dulapul din bucatarie puteti introduce rafturi, astfel incat sa puteti folosi si spatiul situat deasupra sirului de pahare, cani sau borcane.

Spor la decorat!

Photo: gmd.ro

Corina Dovinca
InCasa.ro