Atmosfera primitoare in living

livingInima fiecarei locuintei este de regula camera de zi, indiferent de scopul pentru care este folosita: seri linistite, mese in familie, petreceri intre prieteni. Noi va prezentam cateva lucruri de baza pentru un cadru ideal si o ambianta in care sa ne simtim cel mai bine.

Cand spunem camera de zi ne gandim la o incapere care este mai mare fata de celalate, in care exista o canapea spatioasa si un televizor asezat in fata ei. Este timpul sa facem cateva schimbari si sa iesim din aceasta “rutina” a amenajarii si sa transformam locul intr-unul placut, intr-unul in care ne retragem la sfarsitul unei zile agitate pentru a ne bucura de liniste, muzica buna, o carte interesanta si conversatii placute.

1. Punctul central al camerei de zi

Intr-o locuinta, in special living-ul ar trebui sa detina un punct central caracterizat printr-o ambianta prietenoasa. Un astfel de punct unde sa se regaseasca o canapea, un fotoliu, un covor si o masuta pentru cafea are un efect primitor. Aici suntem parca invitati sa ne relaxam, sa ne destindem si sa ne simtim bine. Chiar si canapelele in colt pot fi impinse pana in mijlocul incaperii daca spatiul permite. De ce sa nu incercam?

2. Alternanta aduce vitalitate

Combinati culorile, modelele, formele si stilurile dupa cum aveti dvs. dispozitie! Alternanta aduce viata in cei patru pereti. De pilda, o masuta antica se potriveste foarte bine cu o canapea moderna. Unui fotoliu vechi I se poate adauga o tapiterie noua de mare efect.

3. Pozitionarea televizorului

Timpurile in care televizorul isi gasea locul in dulapurile special create in acest scop au apus. Tehnologia se dezvolta foarte rapid, iar in functie de acest lucru se ghideaza si producatorii de mobila. Televizoarele devin din ce in ce mai inguste si mai liniare. Astfel, indicat este sa optam pentru comodele elegante, asa numitele “sideboards” pentru LCD-uri.

4. Perne si “poufs” in sufragerie

Exista o regula ca trebuie sa luam loc doar pe scaune, canapea sau fotolii? Ei bine, nu! De aceea recomandate sunt si pernele comode sau pouf-urile.

5. Aranjarea mobilierului

Producatorii scot din ce in ce mai des pe piata mobilier, care arata foarte bine si daca este aranjat in incapere fara a mai fi lipit de perete. Acest lucru are grija ca atmosfera sa fie placuta, primitoare si sa inspire o mai mare libertate de miscare.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro