Comoda – piesa de mobilier cu un design unic

Comoda este celebrul dulapior cu sertare care a aparut prima data in Italia in secolul al VII-lea. De diferite dimensiuni, aceasta face parte din mobilierul tipic al unui dormitor. Folosita la inceput doar in scopuri functionale, comoda nu a avut parte si de un aspect pe masura.

Cu trei sau cu cinci sertare, destul de incapatoare pentru a satisfice nevoile de depozitare ale proprietarilor, comodele prezentau o forma simpla, dreptunghiulara, ca cea a unei mese.

Datorita stabilitatii si a rezistentei acestora, comodele sunt si astazi folosite ca suport pentru diferite lucruri, cum ar fi televizorul, veioza, cateva carti sau alte obiecte puse pentru a fi la indemana. Pentru a fi la fel de ofertante si din punct de vedere al designului, designerul canadian Judson Beaumont a configurat aceste piese de mobilier in functie de nevoile noastre tinand cont totodata si de aspectul acestora.

Mai mult decat atat, a incercat sa evidentieze comodele de restul mobilierului prin forma si culoare. A proiectat special pentru dormitorul doamenlor comoda “Little Black Dresser”. Piesa de mobilier, de forma unei rochite si de culoare neagra, este prevazuta cu patru sertare, in care pot fi depozitate bijuterii si alte obiecte personale. Dimensiunile reduse ale comodei nu permit insa depozitarea unei rochii adevarate. Ca orice alta haina, aceasta “Mica Rochie Neagra” poate sa stea agatata in dulap, sau poate fi expusa pe perete cu ajutorul unui umeras.

Judson Beaumont a realizat de asemenea si un mobilier special pentru cei mici. Pentru colectia de comode cu sertare dedicata copiilor designerul s-a inspirat si din minunata lume Disney, piesele de mobilier luand forma celebrelor personaje Minnie si Mickey. Comodele sunt mai mult decat piese de mobilier utile, acestea sunt elemente de decor nastrusnice, usor de integrat in decorul camerelor pentru copii.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro