Angajarea unui decorator de interioare

decoratiuni interioareCasa in care locuiti ar trebui sa reflecte stilul dvs personal, modul de viata si atitudinea dvs. Daca, uitandu-va imprejur, constatati ca locuita dvs este lipsita de viata si fara personalitate, poate ca este cazul sa angajati un decorator de interioare. Daca in trecut va placea spatiul in care locuiati, insa acum atat dvs cat si familia dvs va aflati intr-un punct diferit al vietii si aveti nevoie de o viziune diferita, atunci un decorator va poate ajuta sa gasiti armonia cautata. Unii oameni au timp suficient si se pricep sa combine elementele decorative, culorile si finisajele, in timp ce altii se simt coplesiti de numarul mare al posibilitatilor existente si de multitudinea stilurilor decorative. Hotararea de a angaja un specialist care sa se ocupe de decorarea locuintei dvs va apartine si trebuie luata tinand cont de cateva aspecte.

Casa dvs va reflecta stilul personal? Oricine poate cumpara mobila, vopsele sau poate muta piesele de mobilier dintr-o incapere. Un designer de interioare profesionist va sta de vorba cu dvs incercand sa determine care va este stilul. In functie de personalitatea dvs si de stilul de viata al membrilor familiei va decide apoi care sunt finisajele care vi se potrivesc cel mai bine si se incadreaza in bugetul dvs. Un designer de interioare va poate ajuta sa va planificati spatiul astfel incat sa se potriveasca cu modul dvs de trai si va poate propune o amplasare a componentelor necesare pentru a duce acest plan la indeplinire. Asadar, daca ajungeti la concluzia ca spatiul in care locuiti nu va reflecta personalitatea si stilul, luati in considerare angajarea unui specialist care va poate scapa de stresul decorarii.

Va face placere sa recreati mental spatiul in care locuiti? In timpul liber puteti sa vizualizati felul in care doriti sa arate locuita dvs? Daca vi se da o camera complet alba, fara nicio piesa de mobilier si fara finisaje, puteti sa umpleti spatiul cu elemente decorative astfel incat rezultatul sa va satisfaca? Multi oameni se pricep la vizualizare, isi pot imagina spatiul decorat in intregul lui, pun apoi pe hartie ceea ce s-a nascut in mintea lor si rezultatul consta intr-un spatiu locuibil inspirat si plin de viata. Daca va place sa va jucati in acest fel, iar rezultatul acestui execitiu este multumitor, atunci nu este nevoie sa angajati un designer.

Expertiza poate depasi pretul produsului. Atunci cand puneti in balanta avantajele si dezavantajele angajarii unui designer tineti cont de faptul ca expertiza pe care acesta v-o poate face este uneori mai scumpa decat serviciul fizic in sine. Pe de alta parte, aveti in vedere faptul ca locuinta dvs este, probabil, bunul dvs cel mai de pret. Consumul de timp sau de energie, vizitele la magazinele de profil, dar mai ales stresul ar putea fi evitate apeland la serviciile unui designer profesionist. In timp ce emisiunile de televiziune va arata cum va puteti remodela o camera intr-un singur week-end, adevarul este ca in spatele acestei activitati exista o echipa de designeri si de meseriasi care se ocupa exclusiv cu aceasta activitate si depun un efort sustinut pentru a obtine un rezultat spectaculos. Atunci cand vine vorba despre propria casa nu va aveti decat pe dvs si, poate, cativa prieteni priceputi - incercati sa luati decizia tinand cont de motivele obiective si nu numai pe considerente financiare.

Mai intai de toate vorbiti cu designerul. Majoritatea decoratorilor ofera consultanta gratuita, vin acasa la dvs, evalueaza asa-numitele dileme decorative si va prezinta cateva optiuni. Unii dintre acesti specialisti va pot oferi, pentru un pret mai mic, numai cateva sugestii, in locul intregului proiect. Alegerea este a dvs: puteti sa folositi aceste optiuni si sa va descurcati singuri pornind de la ele sau va puteti relaxa in timp ce designerul se va ocupa de intreaga activitate de amenajare.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro