Compartimentarea ingenioasa a spatiului cu pereti pliabili

Traim intr-o perioada de schimbari continue in care cautam in permanenta sa ne imbunatatim conditiile de trai. Ne dorim mai mult confort dar si un spatiu functional adaptat nevoilor zilnice.

Schimbarea decorului spatiilor interioare se face relativ usor insa nu acelasi lucru putem spune despre reorganizarea periodica a compartimentarii locuintei.

Nu este usor sa modifici pozitia unor elemente atat de stabile precum peretii, decat daca acestia sunt mobili. Peretii pliabili sunt compusi din panouri ce se pot deplasa si interbloca pentru a forma un perete despartitor.

Panourile sunt manevrate fie cu ajutorul unei sine montate in tavan fie cu un sistem foarte discret fixat pe podea. Aceste sisteme  permit alinierea mai multor placi pentru a delimita incaperea, si totodata retragerea lor pe unul dintre pereti, pentru a deschide spatiul. Odata inchise, panourile ofera toate proprietatile si aspectul unui perete despartitor permanent.

Cu ajutorul acestor pereti putem crea anumite zone temporare in functie de activitatile zilnice. Putem dispune oricand dorim si de un spatiu mai larg, lasand peretii in pozitie deschisa, complet pliata. Peretii pliabili pot fi utilizati in orice tip de locuinta, indiferent de dimensiunile acesteia. Folosind peretii pliabili in apartamentele mici castigam spatiu, in timp ce, in cele spatioase, creem spatii intime in care sa lecturam sau sa studiem fara a fi deranjati de ceilalti membri ai familiei.

In afara de flexibilitatea in deplasare peretii pliabili prezinta si alte avantaje: au o greutate scazuta si sunt realizati din diverse materiale (lemn, placi plexiglas, geam, metal). Exista totusi si unele dezavantaje ale peretelui pliabil. Fata de un perete normal, care atenueaza sunetul, cel pliabil permite zgomotului sa treaca dintr-un spatiu in altul.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro