Construiti o poteca japoneza

Adaugati un iz al orientului indepartat in gradina dumneavoastra prin realizarea unei poteci japoneze. Construirea sa este simpla si nu necesita cheltuieli deosebite. Iata cum puteti sa o realizati:

Poteca japonezaUnelte:

-lopata;
-amestecator de ciment;
-roaba;
-mistrie de constructii;
-mistrie de umplut rosturile;
-nivela simpla, boloboc;
-ciocan de cauciuc.

Materiale:

-vopsea de marcaj;
-nisip (ascutit si fin);
-ciment;
-pietre de rau.

Constructia pas cu pas:

1. Cele mai bune pietre pentru constructia acestui tip de poteca sunt pietrele de rau cu marginile netede. Inainte de a incepe, alegeti-va pietrele si sortati-le pe gramezi ce vor fi folosite fiecare in anumite parti ale potecii. Puteti sa le asezati intinse pe locul in care doriti sa construiti poteca inainte sa incepeti constructia pentru a va forma o idee de cum va arata poteca in forma ei finala..
2. Folositi o cutie de vopsea de marcaj pentru a marca limitele exterioare ale potecii. In acest fel vopseaua va actiona ca un indrumator definindu-va limitele campului dumneavoastra de lucru.
3. Amestecati o cantitate de mortar format din 4 parti nisip ascutit, 2 parti nisip fin si o parte ciment. Folosind o mistrie de constructii sau o lopata distribuiti amestecul in mici gramezi in lungul campului de lucru si intindeti-l pe suprafata acestuia. Nu uitati faptul ca mortarul trebuie sa fie lucrat in momentul in care este inca moale si ud asadar este mai bine sa intindeti ciment pe zone mici lucrand intr-un mod progresiv.
4. Amplasati pietrele alese in mortarul proaspat lucrand dupa modelul propriu. Compactati-le usor in mortar cu ajutorul unui ciocan de cauciuc.
5. Aranjati pietrele intr-un model neregulat in lungul marginii potecii. Amplasati pietrele mai mici care se potrivesc alaturat impreuna la capete pentru a avea o margine lina. Odata ce marginea a fost construita adaugati mai mult mortar in spatiul ramas dintre cele doua margini si aranjati pietrele mari.
6. Completati poteca folosind o mistrie de completat rosturi pentru a netezi mortarul iesit printre pietre si a crea o margine bine definita in jurul fiecareai pietre. Acest lucru se poate efectua la jumatate de ora dupa instalarea pietrelor mari. Folositi trei parti de nisip fin si o parte ciment pentru umplerea si definitivarea spatiilor ramase dintre pietre. Lasati poteca sa se usuce timp de 4 zile fara ploaie inainte de a pasi pe ea.