Cum alegi chiuveta pentru baie

Pentru ca o baie sa fie in priumul rand functionala este necesar ca aceasta sa fie dotata corespunzator, cu toate instalatiile sanitare necesare. Desigur, functionalitatea este pe prinul loc, dar nici partea estetica nu trebuie neglijata. Pentru a combina cat mai placut aceste doua aspecte este necesara o analiza cat mai buna a ofertelor.

Respectand regula de baza, cea a functionalitatii, designerii au conceput modele spectaculoase in randul instalatiilor sanitare. Avand in vedere ca instalatiile sanitare reprezinta “mobilierul” baii si componenta cea mai importanta a acesteia, alegerea trebuie facuta in conformitate cu nevoile voastre dar si in functie de stilul de amenajare al incaperii.

O piesa importanta si de nelipsit dintr-o baie este chiuveta. Modelul clasic, cel alb si rotund suspendat pe perete, nu mai este de mult singura optiune. Acum exista o varietate de modele si, de asemenea, aveti posibilitatea de a alege si materialul din care acestea sunt realizate: ceramica, otel inoxidabil, marmura, cupru, sticla, plastic, granit. Pentru a face o alegere cat mai potrivita atunci cand achizitionati chiuveta pentru baie, trebuie sa tineti cont de cateva specte, si anume: spatiul avut la dispozitie, frecventa cu care o veti folosi ( daca baia este des utilizata, materialul din care este facuta chiuveta trebuie sa fie unul rezistent si usor de igeinizat), culoarea, forma si marimea (pentru a se potrivi cu restul obiectelor sanitare).

In baile mici, pentru a nu ocupa foarte mult spatiu, sunt recomandate chiuvetele suspendate sau cele cu picior. Acestea sunt foarte usor de montat si se potrivesc mai multor stiluri de design interior, de la cel contemporan la cel victorian. De asemenea, un alt avantaj al acestor chiuvete este ca se poate monta la orice inaltime doriti. Spatiile mai mari pot dispune de o chiuveta cu dulap, ce sunt ideale daca aveti nevoie si de spatiu de depozitare. Pentru baile spatioase exista si optiunea chiuvetelor amplasate pe un blat de sustinere. Cu aceasta alegere veti da incaperii un aspect stilat si elegant. Ambele piese sunt create din acelasi material si sunt foarte usor de intretinut.

Prin forma si culoare, chiuveta poate influenta design-ul intregii baii. Cele mai des folosite sunt chiuvetele simple, din ceramica, specifice stilului clasic. Acestea sunt atat de cautate datorita durabilitatii materialului dar si a pretului destul de convenabil. Pentru a o evidentia, alegeti o forma mai putin comuna pentru chiuveta, ovala, rectangulara sau asimetrica, si o culoare puternica de albastru sau verde. Daca stilul de design al baii este unul modern alegeti o chiuveta din sticla, cu un model nonconformist, pentru a fi in ton cu decorul.

Mai putin folosite, dar impresionante, sunt chiuvetele din cupru. Acest tip de material isi schimba in timp culoarea, ajungand in cele din urma sa aiba o nuanta deschisa de bronz. Chiuvetele din cupru se integreaza foarte bine intr-un decor specific stilului vintage. Indiferent de stilul abordat, pentru ca rezultatul final sa fie cel dorit, trebuie sa existe o unitate cromatica si o compatibilitate intre materiale pe care le folosesti.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro