Cum amenajam zona de studiu pentru copii

De foarte multe ori copiii isi desfasoara toate activitatile intr-o singura incapere. Acest spatiu destinat lor este impartit in zona de joaca, de dormit si in cea de studiu. Dar aceste zone nu sunt intotdeauna bine definite, copilul avand acces tot timpul la jucarii, chiar si atunci cand trebuie sa invete.

Studiul de acasa reprezinta o parte importanta a procesului de invatare, pentru ca asigura consolidarea cunostintelor, iar daca copilul nu beneficiaza de un spatiu adecvat, studiul individual si-ar putea pierde din functii.

Deci, este important sa tinem copiii departe de tentatii atunci cand trebuie sa se dedice studiului. Daca nu avem cum sa inlaturam din camera copilului toate acele elemente care ii distrag atentia, cum ar fi televizorul, calculatorul si jucariile, atunci trebuie sa amenajam un alt loc special pentru aceasta activitate.

Nu este importanta suprafata alocata ci functiile acesteia. Daca nu dispunem de suficient spatiu putem amenaja o zona la noi in camera sau in living. Biroul trebuie sa fie unul rezistent si functional, care sa ofere suficient spatiu pentru toate activitatile pe care copilul le va desfasura. Scaunul pe care cel mic va sta este de asemenea important in amenajarea locului de studiu. Acesta trebuie sa asigure o pozitie corecta in timpul lucrului si sa fie confortabil. Un scaun ergonomic pare a fi solutia cea mai buna deoarece este reglabil.

Trebuie sa ne asiguram de asemenea ca biroul are sufiecient spatiu de stocare. Daca totul este ordonat si organizat copilul isi va putea gasi cu usurinta toate instrumentele de lucru necesare studiului. Ne putem folosi si de etichete pentru a facilita gasirea obiectelor. Daca optam pentru varianta unor corpuri de mobilier suspendate, atunci cand le montam trebuie sa tinem cont de inaltimea copilului pentru ca acesta sa poata ajunge usor la ele.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro