Idei de design interior pentru noua casa

Cei care si-au schimbat locuinta macar o data stiu ca aceasta operatiune implica multa alergatura si stres, mai ales daca procesul mutarii nu este organizat cum trebuie.

Mutarea intr-o casa noua prezinta si anumite oportunitati, precum cea de a va decora locuinta dupa bunul plac. Vor fi camere goale si multe idei de design interior.

Este indicat sa nu va grabiti in procesul de decorare, iar pentru a obtine cel mai bun rezultat este important sa aveti un plan bun de actiune. Amenajarea locuintei presupune urmarea atenta a mai multor pasi.

In primul rand informeaza-te despre stilul de design interior care va sta la baza decorului. Urmeaza alegerea materialelor si a pieselor de mobilier care trebuie sa se potriveasca cu design-ul si stilul proiectului. Nu trebuie sa uitati nici de accesorii, acestea dau identitate si personalitate casei.

Toate elementele achizitionate trebuie sa se potriveasca din punct de vedere cromatic, astfel, inainte de a face investitia, trebuie sa iei in considerare si acest aspect. Este indicat sa stabilesti o gama cromatica de la bun inceput pentru a evita nepotrivirea de tonalitati. In design-ul interior, la fel ca si in vestimentatie, se aplica regula celor trei culori.

Rasfoind revistele de specialitate, cu siguranta nu trece zi in care privirea sa nu ne ramana atintita peste o poza cu o piesa de mobilier incredibila. Fie ca este vorba despre canapeaua rosie vazuta intr-o revista sau de fotoliul elegant zarit într-un showroom, apare dorinta de a le avea in posesie. Dar o casa confortabila nu se “cladeste” pe acest aspect. Confortul este dat in mare masura de calitatea materialelor, precum si de sentimentul de familiaritate pe care il transmite piesa respectiva.

Unul dintre cele mai simple trucuri pentru a face casa sa fie mai primitoare este textura. Inconjoara-te cu lucruri placute la atingere. Tesaturi fine, covoare pufoase, suprafete netede din lemn, toate acestea pot fi integrate cu usurinta intr-o camera moderna, facand-o mai putin rigida si perfect confortabila.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro