Cum cureti eficient oglinda din baie

Frumusetea a avut intotdeauna o valoare deosebita in perceptia sociala, de aceea nici nu mai este posibil sa gasesti intr-un mediu cat de cat civilizat o locuinta fara oglinda.

Obiectul a devenit la fel de indispensabil precum apa si sapunul, ori celelalte produse de igiena corporala. Intretinerea oglinzii din baie se infatiseaza de departe cea mai dificila , chiar daca nici aceea de pe noptiera din dormitor nu este ocolita de factori daunatori.

Curatarea oglinzilor poate fi o experienta frustranta cand este savarsita in graba sau fara respectarea regulilor impuse de material. Ne referim, desigur, la urmele de praf, scame si la cele lasate de substantele de curatare inadecvate, ba chiar la zgarieturile care pot oricand sa apara din neglijenta.

Ce va ramane de facut este, in primul rand, sa luati aminte la sfaturile urmatoare, apoi sa le aplicati cu prima ocazie. Pentru ca oglinda din baie se abureste, ea se pateaza in timp cu dare si urme de calcar. Pentru eliminarea calcarului pulverizeaza zilnic pe toata suprafata acesteia solutie de otet alb si apa, lasand sa actioneze vreme de 5-10 minute. Surplusul se sterge cu hartie de fina de filtru.

Intrebuintarea produselor din comert, bazate pe acizi ori amoniac ,trebuie evitata pentru ca sunt prea abrazive. O metoda anti-aburire pentru oglinzile din baie, prevede ca inainte de dus sa se aplice pe suprafata un strat nu foarte gros de spuma de ras. Dupa ce ai iesit din cabina de dus, sterge cu un prosop de hartie pentru a lasa oglinda curata. Efectul va dura pana la 2 saptamani! O solutie rapida este si uscatorul de par. In cateva clipe oglinda va fi din nou uscata, doar ca aceasta nu previne aburirea ulterioara.

Ai observat poate ca uneori, oricat ti-ai fi dat silinta sa ai o oglinda ingrijita, persistau pe suprafata urmele de degete. In acest caz, pentru urmele din profunzime foloseste putin bicarbonat de sodiu sau ameste de apa cu zeama de lamaie. Pulverizeaza, apoi sterge cu o carpa uscata si moale din bumbac ori alt material absorbant. Petele de grasime se vor curata cu o solutie de apa si sapun lichid sau sampon.

Sursa foto

I. C.

InCasa.ro