Cate ceva despre oglinzi

Ce este oglinda?
Oglinda este de fapt o bucata de sticla transparenta, vopsita pe o parte mai intai cu un strat de argint - aceasta este partea cea mai sensibila a oglinzilor. Dupa acest strat urmeaza altul, mai gros, de cupru. La final, suprafata se acopera cu vopsea pentru a o proteja. Marginile sunt de cele mai multe ori rotunjite si protejate in rama care le incadreaza.

Tipuri de oglinzi
Oglinzi inramate - sunt disponibile in orice magazin de amenajari interioare sau in care se gaseste mobilier de baie, in forme si dimensiuni variate. Fie ca au sau nu rame din lemn sau alt material, ele sunt gata de pus pe perete.
Oglinzi la comanda - se pot cumpara de la orice atelier in care se taie sticla. Trebuie numai sa dati mesterilor dimensiunile dorite si sa le spuneti ca la final sa slefuiasca marginile oglinzii.
Placari cu dale de oglinda - este un mod simplu de a acoperi o suprafata mai mare cu oglinzi, fara sa va complicati cu o singura oglinda de dimensiuni mari.
 
Sfaturi pentru ca oglinda sa reziste mai mult in timp:
- e bine ca oglinda sa nu se ude, asa ca asezarea ei pe un dulap si rezemarea de perete nu este o idee tocmai buna ;
- agatarea oglinzii pe perete, la cativa centimetri deasupra unui corp de mobilier de baie va crea un aspect stilat, elegant; in plus, se stie ca oglinzile au capacitatea de a mari vizual spatiul interior;
 
Intretinerea oglizilor:
- pentru a arata mereu la fel de stralucitor, oglinzile trebuie sterse de praf si spalate la intervale regulate de timp. Cea mai buna pentru asta este apa curata, calda, insa cel mai des sunt folosite produsele speciale de curatat, otelul sau alcoolul. Produsele ce curatat pe baza de acizi, alcaline si amoniac nu sunt recomandate pentru ca vor provoca daune marginilor oglinzii si suprafetei din spate (cea acoperita cu stratul de argint si cupru). In loc sa impastiati substanta de curatat direct pe suprafata oglinzii, mai bine turnati-o pe o carpa moale, curata, cu care sa stergeti apoi oglinda.