Oglinzile in designul interior

oglindaOglinda reprezinta o parte esentiala in ambientarea spatiului interior. Avand o astfel de piesa intr-o incapere, imaginea pe care o reflecta se dubleaza. Camerele vor parea, astfel, mai mari si spatiul va fi amplificat, mai ales in cazul in care oglinda este mare si neinramata. Ea poate, de asemenea, sa reflecte un obiect favorit dintr-o camera, subliniindu-i prezenta. Iluminatul poate fi si el imbunatatit prin utilizarea oglinzilor. Impreuna cu lumina, ele vor ajuta la reflexie.

Utilizarea oglinzilor intr-un spatiu ingust va crea iluzia unei suprafete mai mari si mai luminoase. Chiar si fara a fi incadrate in rame scumpe, oglinzile pot fi atragatoare, putand juca rolul unor piese de arta. Ele creaza o imagine in continua schimbare in camera si un interesant punct de atractie, prin reflectarea luminii naturale si a celei ambientale.

Tinand cont de culorile introduse in camera dvs. puteti crea accente cu ajutorul oglinzii. Incadrati oglinda intr-o rama sau intr-o margine pictata, asigurandu-va ca nuantele acestui cadru se armonizeaza cu cele ale peretilor si ale mobilierului. Folositi tema decorativa a camerei ca punct de plecare in stilul de decorare al oglinzii. Puteti, de asemenea, sa evidentiati oglinda prin gravare.

Oglinzile sunt elemente functionale, insa pot fi utilizate si numai ca decoratiuni. Atunci cand sunt amplasate deasupra semineului, atrag intotdeuna privirea. Semineul constituie punctual focal dintr-o camera, perfect pentru a fi asociat, in mod strategic, cu oglinda. Agatarea oglinzii pe perete reprezinta o combinatie comuna de stil si functionalitate. O idee buna pentru amenajarea interiorului este aceea de a pune o oglinda faltuita intr-un colt al camerei. Puteti, de asemena, amplasa o oglinda pe doi peteri alaturati astfel incat o parte a oglinzii sa se afle pe un perete, iar cealalta parte, sa continue pe peretele vecin.

Evitati sa agatati doua oglinzi una direct in fata celeilalte. Asezati oglinzile decorative intr-o pozitie din care sa reflecte obiecte sau scene decorative interesante. Asigurati-va ca oglinzile reflecta numai imprejurimi placute privirii si pozitionati-le astfel incat sa surprinda cat mai multe peisaje naturale din exterior.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro