Cum decoram cu buline

Bulinele, sau asa numitele “polk dots”, au fost abordate in moda in a doua jumatate a secolului nouasprezece, mai intai in design-ul vestimentar, si ulterior in designul de interior. Moda bulinelor a fost data de emigrantii polonezi la inceputul anilor 1800, care au facut cunoscut dansul lor de Polka in intreaga lume, si odata cu acesta si punctele de pe rochiile lor voluminoase.

De atunci, bulinele s-au gasit pe orice, de la pantofi la portmonee, palarii, ochelari, accesorii pentru casa, chiar si in arta. Astfel, crearea unui interior frumos cu buline nu este un concept nou de design, pur si simplu acest model simplu si vesel a rezistat in timp, inscriindu-se si astazi printre preferintele designerilor.

Cu toate ca nu s-au demodat niciodata, bulinele dau de cele mai multe ori un ton vesel si jucaus incaperii, indiferent daca sunt aplicate pe suprafete mari sau doar ascunse pe accesorii. Din acest motiv, nu multi sunt cei care adopta acest model in decorul camerei, bulinele castigand mai mult teren in spatiile amenajate pentru copii.

Dar, daca sunt integrate corespunzator in decor, modelele cu buline se pot regasi aproape in orice stil de design interior, mai putin in cel rustic, vintage sau minimalist. De asemenea, in functie de dimensiunea, densitatea si culoarea bulinelor, putem obtine un rezultat copilaros, feminin sau masculin. Exista nenumarate idei inedite prin care putem integra bulinele in designul interior.

Daca doriti sa folositi aceste imprimeuri pe o suprafata de mari dimensiuni, alegeti un tapet cu buline supradimensionate pe care sa il aplicati pe peretele din spatele patului. Acest tip de decor se potriveste cel mai bine unui dormitor feminin. Bulinele isi pot gasi locul si pe canapele, scaune si fotolii, mai ales daca si perdelele si draperiile pastreaza acelasi imprimeu. Daca doriti sa acoperiti suprafete mai mici cu buline, optati pentru pernute decorative, cateva rame foto, o vaza sau pentru un covor mai mic. De asemenea, corpurile de iluminat, tablourile, ghivecele plantelor de interior, lenjeria de pat, toate acesta pot prezenta buline.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro