Stilul minimalist European

minimalism europeanAstazi, majoritatea oamenilor constienti de inconsecventa stilurilor decorative doresc sa isi modifice locuintele, astfel incat sa fie la moda. Daca obiectivul dvs este acela de a gasi modalitatile de modernizare a propriei case, exista cateva directii pe care ar trebui sa le urmariti. Mai intai de toate, exista mai multe stiluri moderne. Unul devenit foarte popular in ultima perioada este cel minimalist european. Asa cum sugereaza si numele, acest stil se refera la simplificarea decorului si la reintoarcerea la formele netede, imaculate, in culori delicate si linii clare. Daca doriti sa renovati intreaga locuinta conform acestui stil va recomandam cateva sfaturi care sa va ajute in special in bucatarie si in sufragerie.  

In bucatarie, cel mai important lucru legat de modernizare se refera la curatenie: spatiul trebuie sa fie curatat si degajat. Pentru ca acest obiectiv sa fie indeplinit trebuie sa renuntati la orice fel de ambalaje, sa aruncati obiectele sticate, sa dati  sau sa vindeti toate nimicurile care nu va mai folosesc. Multi proprietari isi doresc o bucatarie de dimensiuni medii, pe care o considera potrivita pentru a implementa stilul european minimalist, incluzand in decor numai cateva aparate si unelte. Placile pentru pardoseala si chiuvetele potrivite acestui stil sunt cele in modele si culori de baza, mentinand o infatisare functionala si atractiva, in acelasi timp. Feroneria este simplificata si confectionata, in general, din otel inoxidabil, care se potriveste foarte bine acestui stil. 

Pentru a crea un decor minimalist european in sufragerie, folosirea mobilierului din piele este foarte potrivita. Daca sunteti dispusi sa faceti mai mult decat o simpla schimbare a decoratiunilor din sufrageria dvs trebuie sa aveti in vedere demolarea catorva ziduri. Ideea de spatiu deschis este extrem de populara, fiind in acelasi timp, un concept modern adoptat de stilul minimalist european din zilele noastre. Daca sufrageria dvs se afla in imediata vecinatate a bucatariei, puteti sa legati cele doua unitati functionale, aducand in camera de zi acel aspect de otel inoxidabil. Pe masura ce va modernizati casa puteti instala dispozitive de fixare a obiectelor de iluminat din otel inoxidabil si puteti introduce in fiecare dintre cele doua incaperi accente pentru a ajuta ca bucataria dvs sa formeze o unitate armonioasa cu livingul.

In intreaga locuinta puteti opera, de asemenea, o serie de schimbari: podelele din lemn masiv sunt foarte populare in casele moderne, de exemplu, deoarece acestea degaja un aer cald, fara sa fie nevoie sa folositi un covor.

Sursa foto

Corina Dovinca
Incasa.ro