Cum decoram ouale de Pasti?

oua decorateChiar daca am intrat in Saptamana Patimilor nu putem sa nu ne gandim la perioada vesela si plina de voie buna ce va urma Invierii Domnului. Nu mai este mult pana atunci, iar noi suntem pe ultima suta de metri cu pregatirile necesare acestei sarbatori: curetenia, imbodobirea locuintei cu motive pascale si specifice primaverii, dar si coloratul oualor.

De-a lungul anilor traditia vopsitului oualor a suferit schimbari din punct de vedere estetic, iar astazi pe langa vopseaua rosie ouale sunt decorate si colorate in felurite moduri. Creativitatii nu i se impun limite si tocmai de aceea, iata ce va propunem noi in acest sens:

Oua colorate cu puncte vesele

Culoarea galbena reprezinta culoarea soarelui. Ea emana veselie si o stare de bine. La fel se intampla si daca vopsim ouale in aceasta culoare, iar daca le decoram cu niste puncte mici albe, decopate din hartie, acestea vor avea un plus de farmec.

Ouale cu mesaj

O ideea inedita este aceea de a inscriptiona pe fiecare ou in parte un mesaj frumos pentru cei dragi sau un citat celebru. Pentru acest lucru avem nevoie de oua in diferite marimi, de un marker bun si de un bol de sticla. Dupa ce scriem pe fiecare ou mesajul nostru, le asezam cu grija in bolul din sticla.

Ouale cu “mimica” expresiva

Aceste oua sunt indragite de regula de catre cei mici. Pentru a realiza aceasta decoratiune avem nevoie de oua cu coaja alba si de markere colorate. Cu ajutorul acestora si cu putina imaginatie putem desena diverse fete zambitoare si haioase pe suprafata oului.

Ouale cu confetii

Aceasta decoratiune este foarte usor de realizat, iar efectul este unul deosebit. Avem nevoie de un bol, pe care sa-l umplem cu confetii multicolore. Spalam bine ouale, le stergem si le dam bine cu lipici. Apoi le rostogolim in bolul plin de confetii si le asezam in cosuletul cu iarba proaspata.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro