Decoratiuni handmade pentru masa de Paste

In perioada Sarbatorilor Pascale magazinele si targurile sunt pline de decoratiuni, atat pentru masa de Paste cat si pentru intreaga casa. Insa, aceste produse scoase pe banda rulanta, nu vor aduce nicidecum autenticitate si originalitate decorului cu care veti dori sa va surprindeti placut invitatii.

Cu siguranta aceleasi cosulete cu oua frumos pictate, iepurasi din ciocolata si servetele imprimate cu motive Pascale le au si ei acasa sau le-au mai vazut de cateva ori si prin alte parti. Cu toate ca iti va lua ceva timp, invitatii tai vor fi mult mai placut surprinsi daca iti vei confectiona singur decoratiunile.

“Ingredientele” de care vei avea nevoie se gasesc la indemana oricui si nu sunt costisitoare. Incepe cu un aranjament floral. Florile de sezon sunt cele mai potrivite pentru acest eveniment.

In culori pastel sau mai stridente, florile pot fi puse intr-un pahar mic cu apa, care poate fi pus apoi intr-un bol transparent. Spatiul dintre bol si paharul cu apa il puteti umple cu bomboane colorate sub forma de oua.

Pentru ca masa de Paste sa aiba un aspect festiv nu trebuie sa lipseasca lumanarile. Acest simbol al luminii si al Invierii, poate impresiona prin forma. O lumanare sub forma de iepuras sau de ou se va potrivi mult mai bine in decor decat una normala. Puteti face chiar voi o astfel de lumanare folosind ceara naturala, culori acrylice sau tempera, fitil pentru lumanari si o forma cu modelul dorit. Si decoratiunile dulci facute in casa, in forma de iepuras, pot fi de efect.

Alege o fata de masa simpla, de culoare uni, din material de calitate, si foloseste o vesela care sa aiba imprimeuri cu modele florale. Incearca sa nu incarci masa cu foarte multe decoratiuni. In loc sa folositi foarte multe accesorii mici, cum ar fi cosulete cu oua, suporturi de lumanari sau alte motive pascale, optati pentru un singur ornament central.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro